De Lie překvapuje každým dnem. Posledních 20 kilometrů 3. etapy Etoile de Bessèges se neustále útočilo a závodník Lotto Dstny se musel bránit mnoha nástupům. Ve stoupáních sice odpadl z čelní skupiny, ale vždy s velkou pomocí Jaspera De Buysta dokázal vrátit zpět a pouhé 2 kilometry před cílem dokonce sám zaútočil. Vydal hodně sil a byl pokryt soupeři, ale to mu nezabránilo jednoznačně triumfovat ve spurtu. 

Před startem etapy se sčítaly ztráty z předchozího dne. 2. etapa musel být zastavena kvůli velkému pádu 22 kilometrů před cílem. Do další etapy nenastoupilo osm jezdců, Lars van den Berg (Groupama-FDJ) si dokonce zlomil loket a Ben Healy (EF Educatuon-EasyPost) záprstní kůstku.

Značně zvlněný terén v okolí cílového Bessèges byl příležitostí pro uprchlíky a do dlouhého úniku vyrazila silná skupina ve složení Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck), Kenny Molly (Go Sport-Roubaix Lille Métropole), Vito Braet (Flanders-Baloise), Thomas Champion (Cofidis), Paul Hennequin, Damien Girard (oba Nice Métropole Côte d'Azur) a Enzo Paleni (Groupama-FDJ). 

De Lie se nenechal zlomit 

Nejdéle v úniku vydrželi De Bondt, Paleni, Molly a Champion. S malým náskokem najížděli do cílového okruhu dlouhého 24 kilometry s několika stoupáními. Brzo byli dostiženi a na řadu přišly útoky favoritů na celkové pořadí. Nejdříve se pokusil peloton roztrhat Mads Pedersen (Trek-Segafredo). Jeho snahou bylo udělat závod co nejtěžší, utrhnout De Lieho a dát šanci svému lídrovi Mattiasi Skjelmosemu. 

De Lie sice odpadl, ale závod měl stále pod kontrolou, protože na vrcholu stoupání ztrácel jen pár sekund. V dalším stoupání se opět nastupovalo, tentokrát se utrhli Neilson Powless (EF Education-EasyPost) a Kévina Vauquelin (Arkéa Samsic), doskočili si je také Skjelmose, Pierre Latour (TotalEnergies), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Benjamin Thomas (Cofidis), Dylan Teuns (Israel-Premier Tech) a Ben Tulett (Ineos Grenadiers). Jenže nespolupracovali a dojeli si je další závodníci, včetně De Lieho. 

Belgičan se v posledních dvou kilometrech pokusil o únik společně s Andersem Johannessenem (Uno-X), ale k ničemu to nevedlo. Johannessen se stal obětí pádu těsně před cílem, do kterého se zapletl také Thomas. De Lie se nehodě naštěstí vyhnul a zcela bezkonkurečně si dojel pro etapové vítězství a bonusové sekundy. Druhý skončil Valentin Ferron (TotalEnergies) a třetí Sam Watson (Groupama-FDJ). Petr Kelemen (Tudor) dokončil na 55. místě se ztrátou 3:23.  

V celkovém pořadí má lídr závodu náskok 16 sekund před Francouzem Benoitem Cosnefroyem (AG2R Citroen) a 23 sekund před Teunsem. O dres vedoucího závodníka však nejspíš přijde v následující etapě s dojezdem na vrcholu Le Mont Bouquet, 4,6 kilometru dlouhého výjezdu s průměrem 9 %.