Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vyhrožoval Babišové smrtí, pak si sám vzal život. Totožnost tajemného muže z Brna odhalena

Andrej Babiš s manželkou Monikou. Oba byli sladěni v černé.
Zdroj: Profimedia
+ Další fotografie
smrt

Slepou nábojnici Monice Babišové (48) poslal umírající biochemik (†49) z Brna. Jeho osud se naplnil v den, kdy se Andrej Babiš se svou ženou zdravili s příznivci na předvolebním mítinku v Brně. S informací přišel portál Blesk. Muž, jenž expremiérově manželce zaslal výhrůžný vzkaz, si podřezal žíly.

Kampaň za hranou

Během ​prezidentské kampaně docházelo k častým verbálním útokům na oba kandidáty. Jak Andrej Babiš, tak Petr Pavel si toho museli vyslechnout vskutku mnoho. Oba pánové to dokázali jakžtakž překousnout, když ale přišla v obálce adresované Monice Babišové nábojnice, začal její muž celou věc veřejně řešit. Svolal tiskovku, kde všechny útoky odsoudil a vymezil se proti takovému jednání.

Nyní už se ví, kdo byl odesílatelem zásilky. Jednalo se o biochemika z Brna, který procházel těžkým životním obdobím. Měl totiž nevyléčitelnou nemoc a rozhodl se tak sáhnout si na vlastní život. To, že by sebevražda odesílatele a medializace kauzy měly přímou souvislost, vyvrátil pro Blesk státní zástupce Arne Nekula, motiv pro sebevraždu byl podle něj jiný.

"Motiv sebevraždy byl podle dopisu na rozloučenou výlučně osobního charakteru. Šlo o zdravotní důvody na straně zemřelého, který vzhledem ke své profesi věděl, jak jeho nemoc postupuje. Spojitost svého úmrtí a medializaci kauzy nábojnice sám pisatel v dopisech vyvrátil," řekl Nekula. Nemocný muž spáchal sebevraždu v den, kdy zrovna Babiš zdravil své příznivce po boku své ženy na mítinku v Brně.

Pachatel spáchal sebevraždu

"Propojení zemřelého a zároveň odesílatele nábojnice bylo potvrzeno provedeným zkoumáním zajištěné elektroniky, dopisem na rozloučenou a také dopisem adresovaným policii,“ upřesnil Nekula, jak došlo k nálezu odesílatele.

Špatný zdravotní stav potvrdil i recepční domu, kde zemřelý žil. "Byl po transplantaci, chodil s kyslíkovou bombou pod paží. Dlouho jsem ho tady neviděl a minulý týden jsem se dozvěděl, že umřel," píše iDnes. Muž, jenž vyhrožoval Babišové, si jako způsob sebevraždy zvolil podřezání žil.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy