Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Žijeme. Pořád jsme ve hře a budeme bojovat do konce, burcuje Plekanec

O jubilejní sté brance za klub nevěděl, každopádně jeho trefa byla další pojistkou na možná klíčovou výhru v honbě za záchranou před baráží. Tomáš Plekanec přispěl gólem k vítězství posledního Kladna 5:2 nad dvanáctým Litvínovem, a právě tomuto soupeři a také předposledním Českým Budějovicím se Rytíři přiblížili na rozdíl čtyř bodů osm kol před koncem základní části extraligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Litvínov

"Žijeme. Kdybychom prohráli, šance by byla zase mizerná. Pořád jsme ve hře, budeme bojovat do konce," řekl Plekanec. I když si Rytíři podle jeho slov uvědomovali důležitost souboje, za klíčový jej zkušený útočník nepovažoval. "Pro nás už bylo klíčových zápasů hodně. V hlavách to bylo, ale neřekl bych, že to bylo víc než třeba s Kometou. Nebo předtím," podotkl.

Kladno ale dokázalo, že se mu proti Litvínovu daří. Porazilo Severočechy počtvrté v sezoně a pošesté za sebou. "Každý zápas je jiný. Klasika. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Jsme rádi, že jsme to stáhli, týmy jsou blízko sebe. Je jedno, s kým to je," pousmál se čtyřicetiletý útočník.

Rytíři snížili odstup od soupeřů před sebou, jestli jsou ale čtyři body hodně, nebo málo, Plekanec nespekuloval. "Je to tříbodový systém, pořád je ještě hodně zápasů. Jedeme dál. Pojedeme do Třince, uvidíme, co se nám tam povede uhrát. Jestli si odvezeme nějaký bod, budeme rádi, bude to hrozně důležité. Pak je týden přestávka, potrénujeme, budeme zase bojovat," řekl kapitán týmu.

Kladno bylo v zápase proti Vervě herně lepší od první třetiny a i trenéři byli po utkání spokojení. "Bylo to lepší. Neztráceli jsme tolik puky, hráli jsme jednoduše. Vyhazovali jsme to, celkem dobře jsme forčekovali. Byla tam spousta lepších věcí než v minulých zápasech. Ale máme problém na to navázat. Když se nám to povede, máme šanci bodovat i v Třinci. Musíme to zopakovat," uvedl Plekanec směrem k nedělnímu utkání proti úřadujícímu mistrovi, jehož Kladno v sezoně ještě porazit nedokázalo.

Kladenský kapitán nastřílel za klub už sto gólů

Plekanec se do mateřského klubu vrátil v roce 2020 a nejprve mu pomáhal v postupu z první ligy do extraligy. Od té doby s Rytíři prakticky stále bojuje o udržení mezi elitou. "Jak je to náročné psychicky? Já už to mám takhle asi pět let, takže jsem odolný dost. Nevím, jak kluci v kabině… Pro ně to není jednoduché, musíme se tím prokousat. Musíme se z toho dostat," podotkl nejproduktivnější hráč týmu.

"Z pohledu motivace je to těžké. Ale hokej sám o sobě mě pořád baví, to je asi to nejdůležitější, proč hraju. Ale hrát na spodku pořád… Tímhle procházet každý rok není peckový," přiznal.

Po výhře ale může Kladno myslet i na postup do play-off, ve kterém se představí 12 z 14 týmů. "Jsme čtyři body za dvěma týmy. Je jenom na nás, jestli to uhrajeme. Bodů je pořád hodně a rozlosování, které máme, není pro nás úplně špatné. Hrajeme doma s týmy, které jsme schopní porazit. Je jenom na nás, jak se nám podaří dát výkony na led. Pokud si body vezmeme, tak si myslím, že je to reálné," věří Plekanec.

Plekanec se stal 34. hráčem v historii kladenského klubu, který dokázal nastřílet sto branek v soutěžních zápasech. "To vůbec nevím… Jde to mimo mě," uvedl útočník, jenž odehrál přes tisíc utkání v NHL za Montreal a Toronto.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články