Mrazivé detaily smrti Urbánkové (†83): Dcera Jana promluvila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Mrazivé detaily smrti Urbánkové (†83): Dcera Jana promluvila

Naďa Urbánková zemřela. Smutnou zprávu oznámila dcera Jana.
Naďa Urbánková zemřela. Smutnou zprávu oznámila dcera Jana. (Archiv)

To, čeho se dcera Jana Fabiánová (43) nejvíce obávala, se stalo skutečností. Její maminka, zpěvačka Naďa Urbánková, zemřela ve věku 83 let.

Zpěvačka se začátkem roku potýkala se zdravotními problémy souvisejícími s covidem. Těžký průběh nemoci si vyžadoval nemocniční péči. Na konci ledna byla převezena z nemocnice v Pelhřimově do Prahy, její stav se ale nelepšil. Tělo se s virem nedokázalo popsovat i kvůli tomu, že v minulosti bojovalo s rakovinou obou prsou. Zpěvačku od té doby trápil narušený lymfatický systém, který jí způsoboval otoky na těle. Tyto okolnosti bohužel průběh onemocnění covidem značně ovlivnily, a ačkoli zpěvaččina dcera Jana vyzvala veřejnost, aby se za její maminku modlila, nestačilo to.

„S nekonečnou bolestí v srdci s vámi musím sdílet tu nejsmutnější zprávu. Moje milovaná maminka, zpěvačka, herečka a pětinásobná Zlatá Slavice, paní Naďa Urbánková, zemřela včera večer 3.2. 2023 ve věku 83 let na komplikace spojené s rakovinou a nedávno prodělaným onemocněním Covid-19,“ oznámila smutnou zprávu Jana Fabiánová na Facebooku. „Zemřela ve spánku, bez bolestí. Jménem celé naší rodiny děkuji za soucit a prosím o možnost vyrovnat se s touto zdrcující zprávou v soukromí. Děkuji Ti za všechno maminko moje. Miluji Tě napořád. Tvoje Jana," znělo v oznámení, jak napsal deník Blesk.

Zemřela Naďa Urbánková (†83): Prošla si těžkými životními zkouškami

Video se připravuje ...

Naďa Urbánková neměla v životě na růžích ustláno. V dětství byla zneužívána vlastním otcem, což mělo vliv na její následující vztahy s muži. Vdaná byla zpěvačka nakonec třikrát. Náplastí, která problémy sice nehojila, ale aspoň je překrývala, byla její pěvecká kariéra. Zlatého slavíka vyhrála pětkrát v letech 1972 až 1976. Zazářila i ve filmech Kdyby tisíc klarinetů či Ostře sledované vlaky.

Blesk Podcast: Velké přiznání Jiřího Suchého. Se Šlitrem se skamarádili až rok před jeho smrtí

Video se připravuje ...

Vrcholem její kariéry byla spolupráce s divadlem Semafor, konkrétně pak s dvojicí Miloslav Šimek (†64) a Jiří Grossmann (†30) v pořadech návštěvní dny či v Besídce zvláštní školy. Jejími neznámějšími hity jsou Závidím či Drahý můj, které pro ni Grossmann napsal. Úspěch slavila i s Country Beatem, s nímž nahrála ty nejúspěšnější skladby jako Vilém peče housky či Dávám ti dar.



Přečtěte si
doktormediciny
5. 2. 2023 • 18:46

..Hm no, to je zqajimavy nazor...Az Vam nuder 83 roku budete na to nazirat jinak

lukim
5. 2. 2023 • 06:55

Jen souhlas

defakto
4. 2. 2023 • 13:57

... tak Nada dobojovala ! ... pokoj její duši dej jí Pane !

Martin Cervenka
4. 2. 2023 • 13:42

skvely clovek, muzikalni, zabavny, rozesmal mnoho z Vas... co ale nechapu, jak muze novinar, pisatel v teto zprave udelat tolik chyb a zverejnenim to projde... bud jsou oba dva totalne na mol, nebo si raccte cist ty prispevky, editor zrejme chybi, ale proc mate potrebu dat českemu jazyku takovou čočku.. Vy, pisalkove, jenz mate hodnotu překladače, honic se za senzacemi, jste uz zapomneli etiku i etiketu.... pani Naděnky si moc vážím za jeji muzikalnost, kreativitu i stylove vyjadreni a šarm? ... kdo z Vas to slovo vlastně zná

Locust
4. 2. 2023 • 11:34

Uprimnou soustrast.ale v tomto veku uz smrt neni velkym prekvapenim zvlast kdyz je clovek nemocny...to jen v dnesni dobe je smrt stale tragedii..narodit se muzeme,zemrit musime.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.