Oslava prvního gólu s fanoušky? Byl jsem v laufu, přiznává Malát. Chtěl jsem se v novém předvést

Sebastian Malát | Foto: bkboleslav.cz

Parádní střelou z téměř nulového úhlu vrátil Středočechy do hry. Útočník Sebastián Malát se při své premiéře v Mladé Boleslavi uvedl ve velkém stylu. Gólem tři vteřiny před koncem druhé třetiny srovnal utkání 44. kola Tipsport extraligy s Libercem na 3:3. „Chtěl jsem se ukázat, ale je škoda, že bereme jen bod,“ líčí po prohraném derby.

Na tréninku se hlásil teprve ve středu, v pátek už naskočil do utkání proti Liberci. Sebastián Malát se při svém první startu za Mladou Boleslav činil. Střelou pod víko překonal v čase 39:57 gólmana Kváču a vyrovnal stav zápasu na 3:3.

O radost z trefy se vzápětí podělil s boleslavskými fanoušky postávajícími u mantinelu. „Z gólu jsem byl v laufu. Euforie vyplynula ze situace, fanoušci navíc byli skvělí,“ usmívá se 20letý centr.

Vrátit Středočechy do hry přitom mohl už o chvíli dříve. Jeho pokus ale liberecký brankář vytěsnil. „Moje chyba, že jsem prázdné místo netrefil. Nestřílel jsem z jedničky. Zpracoval jsem si přihrávku, ale nedokázal jsem puk zvednout. Naštěstí jsem to za patnáct vteřin brankou odčinil,“ vrací se Malát k momentu před koncem prostřední periody.

„Z gólu jsem byl v laufu. Euforie vyplynula ze situace, fanoušci navíc byli skvělí.“

„Přišel jsem do nového týmu, chtěl jsem se ukázat. Člověk má nový impuls,“ přiznává mladý útočník, který se do Bruslařského klubu dostal po trejdu s Martinem Beránkem na konci přestupového období z Plzně.

Za Západočechy se naposledy prosadil 28. října 2022. Od té doby posbíral šest asistencí. „Bylo to těžké na psychiku. Situaci jsem vnímal, ale makal jsem dál, tlačil puky do brány a doufal, že brzy gól padne,“ poukazuje na náročnost střeleckého trápení.

I proto důležitý gól může být klíčem k odstranění pochybností. Navíc se mu pořádně prodraží. „Zápisné mě bude stát asi dost. Radši ani částku nechci vědět,“ směje se Malát.

Jeho první trefu za Středočechy mohla okořenit ještě výhra. Jenže Liberec ukončil zápas v prodloužení využitou přesilovou hrou, a Mladá Boleslav tak musela skousnout třetí prohru v řadě. „Upřímně moc spokojeni nejsme. V zápase jsme sahali i po dvou bodech. Je to zklamání a velká škoda,“ mrzí nováčka porážka 3:4.

„Upřímně moc spokojeni nejsme. V zápase jsme sahali i po dvou bodech."

Přitom právě Bruslařský klub mohl slavit. Hned v úvodu nastavené pětiminutovky ujeli do přesílení Róbert Lantoši s Timem Söderlundem, jenže vzájemná souhra tentokrát gólovou radost pro Středočechy nepřinesla.

Slovenský útočník nedokázal přehodit kotouč přes Kváčův beton. „Situaci jsem viděl. Už jsem pomalu slavil, je to škoda. Ale jak se říká: nedáš – dostaneš,“ poukazuje na známé pořekadlo Malát, který zatím v Mladé Boleslavi bydlí na hotelu pro hráče a pomalu se rozkoukává v novém působišti. „Město je fajn, už si studuju, kde co je,“ zmiňuje.

Spokojen je zatím i se spoluhráči. „Kabina je fajn. Ať už se jedná o kustody, hráče nebo trenéry, kluci mi pomáhají. Líbí se mi tady,“ míní Malát. A pochvaluje si i herní styl. „Bruslivý hokej mi vůbec nevadí, jsem zvyklý z Plzně. Naopak mi tenhle styl sedí,“ hlásí 20letý útočník.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz