Smutek za Urbánkovou. Byla to svérázná a velmi silná žena, vzpomínají na zpěvačku osobnosti

S Naďou Urbánkovou jsem strávila moc krásný čas, byla to velice milá, talentovaná a pracovitá žena. Takto na zpěvačku, která v pátek 3. února zemřela, vzpomínala její bývalá kolegyně a herečka Regina Rázlová. Smrt několikanásobné slavice zasáhla i herce Jiřího Krampola. Byla to bezvadná holka, řekl.

„S Naďou jsem strávila mnoho důvěrného času na estrádách s produkcí Milana Lukeše. Jezdily jsme spolu křížem krážem republikou. Připadá mi, že je to jen pár let zpátky, přitom jsou to desítky let. Byly to moc hezké časy, za což jí děkuju,“ uvedla Rázlová ve vysílání CNN Prima NEWS. Podle ní Urbánková uměla nejen dobře zpívat, ale byla také velmi vtipná a svižná. „Moc milá. Jako ženské jsme na cestách probraly úplně všechno,“ pokračovala známá herečka.

Na Urbánkovou bude prý vzpomínat jako na pracovitou ženu s velkým talentem. „Dokázala ho využít, jak mohla. Před tím mohu jen zvednout klobouk a zavzpomínat. Vždycky si ji ráda poslechnu,“ dodala Rázlová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Z pošťuchování vznikl námět na scénář. Gondíková a Langmajer byli inspirací pro film Ostrov

Několik slov o zesnulé řekl také herec Josef Dvořák, který stejně jako Urbánková působil v divadle Semafor. Na scéně se ale míjeli. „Smutnou zprávu jsem zaregistroval až teď v televizi. V divadle jsme se bohužel míjeli. Do Semaforu jsem přišel v době, kdy ona tam už nebyla. Takhle jsme se míjeli prakticky celý život,“ popsal Dvořák.

Ačkoliv se s ní profesně nesetkal, za její práci ji vždy obdivoval. „Slyšel jsem její písničky a viděl, jak z ní byli lidé nadšení, stejně jako já. Některé věci, co natočila jako herečka, byly úžasné. Skřivánci na niti – to byla nádherná věc. Myslím si, že měla i štěstí na lidi, se kterými spolupracovala,“ doplnil herec.

Na svou kolegyni zavzpomínal také Jiří Krampol. „Měl jsem to štěstí, že jsem se s Naďou potkal, když jsem ukončil školu. Dělali jsme spolu konkurz na film. Poté jsme se potkávali pravidelně. Přátelil jsem se s jejím manželem Karlem Urbánkem,“ uvedl Krampol s tím, že společně jezdili také na zájezdy s divadlem Semafor a poté si ji pozval i do pořadu Nikdo není dokonalý.

Její smrt ho silně zasáhla. „Byla to výborná zpěvačka a bezvadná holka. Je to strašná škoda. Je smutné se dívat, jak lidé odchází,“ dodal Krampol.

Prorazila s moderním country

Hudební publicista Josef Vlček pak o zesnulé zpěvačce mluví jako o umělkyni, která pomohla na české scéně prorazit s moderním country. „Neznal jsem ji lidsky, bohužel. Ale co se vyprávělo, byla to velmi svérázná žena a jedna z těch, kteří tu pomohli prorazit s moderním country. Byl to trend začátku 70. let, který objel téměř celý svět a skoro všechny písničky, které tehdy Urbánková natočila s Country Beatem, byly cover verze těch nejslavnějších country hitů,“ řekl Vlček ve vysílání CNN Prima NEWS.

Ocenil zejména způsob, jakým dokázala písně zachytit. „Nejen po technické a pěvecké stránce, ale i po té emocionální. Není divu, že získala pět slavíků,“ doplnil odborník.

Tagy: