Nizozemka Lauren Molengraaf byla největší favoritkou na zisk duhového trikotu napříč všemi kategoriemi. Vítězka všech závodů světového poháru měla však příliš smůly. Nejdříve musela neplánovaně měnit kolo a následně tvrdě upadla. To ji však nezastavilo a stále se držela mezi nejlepšími. Jela na druhé pozici s malou ztrátou za Isabellou Holmgren, ve společnosti Avy Holmgren.

Až defekt zadní galusky ve třetím z pěti okruhů byl pro Nizozemku rozhodující. Do depa se dostala až ve čtvrtém okruhu a propadla se na 10. místo. Přišla tím o naději na světový titul i medaili. Mezitím na čele závodu pokračovala bezchybná Isabella Holmgren, zatímco její sestra držela stříbrnou pozici. Isabella neměla žádný problém a do cíle dorazila s náskokem 20 sekund a slzami dojetí v očích. Druhá skončila Ava Holmgren a o třetí místo svedly tvrdý souboj ve spurtu Francouzka Célia Gery a Italka Federica Venturelli. O malý kousek rychlejší byla Francouzka a získala bronzovou medaili.

Nešťastná Nizozemka Molengraaf se nezlomila a snažila se v posledních dvou okruzích vylepšit své desáté místo. Dojela si průběžně sedmou Vandu Dlaskovou a nejlepší Češka v závodě se za ní vyvezla, utrhla Slovenku Viktórii Chladoňovou a i když se neudržela Molengraaf až do cíle, vybojovala velmi cenné osmé místo. Druhá nejlepší české reprezentantce Elišce Hanákové bohužel nevyšel start závodu, ale postupně si vylepšovala umístění a dokončila na 13. místě. Kateřina Douděrová dokončila na 24. místě a Karla Nováková byla 27.