Souboj Pieterse a Van Empel se očekával, jenže už na startu se Pieterse nedokázala dostat do pedálů a propadla se startovním polem. Ale dokázala se rychle vrátit dopředu a připojila se k vedoucí Van Empel. Zezadu se navíc dorazila i Lucinda Brand. 

Rozhodujícím okamžikem závodu byl pád Pieterse v levotočivé zatáčce. Brand se jí dokázala těsně vyhnout a vedoucí Van Empel využila zaváhání své největší soupeřky a zaútočila. Van Empel pomalu ujížděla a situace se ustálila. První jela bez problémů Van Empel, druhá Pieterse a třetí Brand. Rozdíly mezi závodnicemi byly velké, do cíle se vítězka dostala s náskokem 39 sekund před Pieterse a 1:11 před Brand. 

"Je to pěkná odměna za celou sezónu," řekla dojatá vítězka v cíli. "Když Puck spadla, vzala jsem za to," vysvětlila stručně. "Je to šílený pocit. Měla jsem za sebou ty správné lidi, kterým chci poděkovat za pomoc. I v národním týmu jsme si navzájem pomáhaly, i když normálně jsme soupeřky. Je to pro mě výjmečný okamžik. Také diváci byli dnes opravdu skvělí. Nikdy předtím jsem neviděla, že by se na závodě sešlo tolik lidí."

Mezi sedm Nizozemek se prosadila pouze jediná Italka Silvia Persico, která ve spurtu porazila Ceylin del Carmen Alvarado a skončila čtvrtá. Do osmého místa se umístily Annemarie Worst, Inge van der Heijden a Denise Betsema. Češky se závodu neúčastnily.