Do etapy nastoupil v dresu lídra závodu vítěz dvou etap Arnaud De Lie (Lotto Dstny). Belgičan už před startem oznámil, že na Le Mont Bouquet (4,6 km, 9 %) nechce ztratit víc, než minutu a půl. Ale až na cílový výjezd nečekal a naskočil do velké skupiny uprchlíků. Do skupiny se dostali Brent Van Moer (Lotto Dstny), Greg Van Avermaet (AG2R Citroën), Pavel Sivakov (INEOS Grenadiers), Mads Pedersen, Jacopo Mosca, Mattias Skjelmose, Toms Skujiņš (Trek-Segafredo), Andrea Piccolo, Neilson Powless (EF Education-EasyPost), Hugo Houle, Sep Vanmarcke (Israel-Premier Tech), Luca Mozzato (Arkéa Samsic), Samuel Leroux (Go Sport-Roubaix Lille Métropole), Larry Valvasori (Nice Métropole Côte d'Azur), Pierre Latour a Dries Van Gestel (TotalEnergies). 

V pelotonu už nebyla příliš velká síla na stahování, sice se snažily celky Bingoal a Cofidis, ale uprchlíci dojeli na začátek Le Mont Bouquet s více než minutovým náskokem. V úniku pracoval zejména tým Trek-Segafredo. Pedersen, Mosca a Skujiņš se obětovali pro lídra Skjelmoseho a Dán se musel ve výjezdu hodně snažit, aby se kolegům odvděčil. Hned proto zareagoval na útok Američana Powlesse. Útok zachytili také De Lie, Sivakov a Latour.

Lídr EF Education zaútočil ještě jednou a v posledních pěti stech metrech na čele zůstal pouze se Skjelmosem. Dán zrychlil před poslední zatáčkou, udržel Powlesse za sebou a připsal si třetí vítězství kariéry a první letošní. Třetí s odstupem 13 sekund dojel Latour. De Lie po statečném boji dokončil se ztrátou 1:34 na osmém místě. Z hlavního pole byl nejrychlejší Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), na šestém místě ztratil 1:17, samotný výjezd zvládl v přibližně stejném čase jako Skjelmose a Powless. Na 38. místě s odstupem 4:56 dokončil Petr Kelemen (Tudor).  

Skjelmose před časovkou na 10,66 km vede s náskokem 4 sekund před Powlessem a 22 sekund před Latourem. De Lie klesl na páté místo se ztrátou 1:19.