Michal Kvasnica
4. února 2023 • 18:40

Baník rozdrtil Teplice: produktivní duo, skvělý stoper a spousta premiér

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Dva ztracené body ve Zlíně dovezl Baník zpátky z Teplic. Na Stínadlech sice odehrál špatný první poločas, ale po změně stran explodoval a zvítězil 5:0. Co všechno Ostravští ukázali na severu Čech?

  • Spousta premiér

    Pět gólů venku vstřelil Baník naposledy před třinácti lety. Ale vyhrát na soupeřově půdě rozdílem pěti a více branek? V samostatné české lize se to Slezanům povedlo vůbec poprvé, v celé ligové historii počtvrté. Premiér z pohledu Ostravy bylo však v Teplicích více. Poprvé pod Pavlem Hapalem zvítězil Baník venku. Poprvé pod trenérem, který v říjnu střídal Pavla Vrbu, udržel ligovou nulu. A poprvé se v nejvyšší soutěži střelecky prosadil Jiří Boula. První zápis v této sezoně to byl i pro Cadua s Davidem Lischkou. V týmové kase na Bazalech to hezky zacinká.

    Teplice - Baník: Boula doklepl za bezmocného Grigara, 0:4
    Video se připravuje ...

  • Poločasy jako den a noc

    Pozor, skóre trochu mate. V prvním poločase Baník určitě nebyl lepším týmem. Spolehlivý brankář Jan Laštůvka musel několikrát zasahovat, protože jeho spoluhráči byli nedůrazní a laxní. A to připomeňme, že Teplice byly oslabené o nadstandardní útočné duo Abdallah Gning, Filip Žák, které dohromady v této sezoně nasbíralo 13+3. Na hrotu poprvé v kariéře nastoupil od úvodní minuty devatenáctiletý Tadeáš Vachoušek. Přesto měli hosté do první branky (51. minuta) problémy. Slezané definitivně zlomili Severočechy až druhým gólem, pak už exhibovali a trestali otevřenou obranu domácích. Při rozboru utkání ale bude mít Pavel Hapal určitě výtky. A nebude jich málo.

    Teplice - Baník: Trubač nadvakrát mířil do Laštůvky
    Video se připravuje ...

  • Suverénní Pojezný i napravo

    Oproti duelu ve Zlíně udělal kouč Pavel Hapal malinkatou změnu v tom, že prohodil výchozí postavení obou levonohých stoperů. David Lischka se postavil doleva a Karel Pojezný doprava. A nutno dodat, že zejména mladšímu obránci to vyhovovalo, byl totiž po celých 90 minut naprosto suverénní. Pojezný ukázal, že mu konstruktivní rozehrávka nedělá potíž ani slabší pravačkou, několik akcí díky tomu skvěle rozjel. Navíc byl pevný, i co se týče defenzivy, dobře četl hru, několikrát situací hasil díky správnému postavení a včasné reakci. Lischka dal zase v závěru gól, což mu taky pomůže. Lehce zraněný Eneo Bitri a Michal Frydrych se do sestavy budou dostávat složitě, tohle se realizačnímu týmu povedlo. Spokojený musí být i trenér reprezentační jednadvacítky Jan Suchopárek.

    Teplice - Baník: Lischka zavřel zadní a navýšil debakl domácích, 0:5
    Video se připravuje ...

  • Zraněný Buchta

    K dlouhodobě zraněné čtveřici Daniel Tetour, Ladislav Almási, Jaroslav Svozil, Ladislav Takács, nově i Eneu Bitrimu a Giglimu Ndefemu, jenž zamířil k porodu domů do Nizozemska, se přidala další ztráta. Krátce před pauzou odkulhal ze hřiště David Buchta, jenž v základní sestavě oproti předchozímu zápasu ve Zlíně nahradil Nemanju Kuzmanoviče. V 39. minutě si oba prohodili místo. Nemělo by však podle informací ze Stínadel jít o nic vážného, šikovný odchovanec bude snad brzy v pořádku. A to je pro Pavla Hapala vzhledem k Buchtově univerzálnosti pozitivní zpráva.

     

  • Produktivní duo Klíma a Cadu

    Jiří Klíma zatím zaskakuje za zraněného Ladislava Almásiho tím nejlepším možným způsobem: na trefu ve Zlíně navázal v Teplicích další brankou a krátce nato připravil gól nádhernou přihrávkou pro Cadua. Za stavu 2:0 se utkání zlomilo. Klíma přitom dlouho vidět nebyl, ze začátku měl problém s důrazným soupeřem, ale pak zajistil výhru. S Brazilcem si oba vzájemně asistovali, takže jak Klíma, tak Cadu odcházeli s bilancí 1+1. Pro hosta z Plzně to byly premiérové kanadské body v ostravském dresu, přesně tohle se od něj očekává. Tentokrát zastínil i populárního Srdjana Plavšiče a navázal tak na povedenou zimní přípravu. Klíma se pátým zásahem vyrovnal Almásimu.

    Teplice - Baník: Klíma poslal hosty do vedení po skvělém centru Cadua, 0:1
    Video se připravuje ...

    Teplice - Baník: Klíma našel volného Cadua, ten dával do prázdné, 0:2
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud