Vstupenky online

V posledním utkání před reprezentační pauzou Valaši nestačili na Jihlavu

Redakce • 04.02.2023

Poslední utkání před reprezentační pauzou mezi Vsetínem a Jihlavou zvládl lépe tým z Vysočiny. Dukla šla v sobotu po Meluzínově gólu brzy do vedení, za domácí srovnával Miroslav Holec. Následně hostům vrátil náskok Miškář, ovšem na jeho trefu bleskově zareagoval Marek Voženílek. Klíčový moment nastal ve 45. minutě, kdy se prosadil Harkabus. Na jeho trefu už Vsetínští odpověď nenalezli, naopak vítězství Dukly v závěru pečetili na konečných 5:2 do prázdné klece Karabáček a následně Pořízek.

CHANCE LIGA - 45.kolo so 4.2.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava
2:5(1:1, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 9. Holec (Klhůfek), 26. Voženílek (R. Půček, Klhůfek) – 6. Meluzin (F. Kočí, Chlubna), 26. Miškář (Menšík, Handl), 45. Harkabus, 59. Karabáček (Menšík), 60. Pořízek (Miškář, D. Kolář). Rozhodčí: Zubzanda, Grygera – Hanzlík, Dědek. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Střely na branku: 27:30. Diváci: 2 220.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Ondračka, Voženílek, Němec, Jenáček, Říha, Česánek – Rob, Bērziņš, Jonák – Půček, Klhůfek, Hořanský – Jenyš, Holec, Sihvonen – Š. Bláha, Lichanec, Berger – Číp.
HC Dukla Jihlava: Neužil – Dundáček, Haman, D. Kolář, Vala, Bilčík, A. Dvořák, F. Kočí – Havránek, Skořepa, Pořízek – Harkabus, Miškář, Karabáček – Cachnín, Menšík, Chlubna – Meluzin, Handl, V. Brož.

Na začátku utkání měli více ze hry hosté. Nejprve Karabáček chytře uvolnil Miškáře, jenž si kličkou do bekhendu položil Žukova, ale nakonec jeho beton nepřehodil. Brzy na to přišla další slibná šance Dukly. Po nahození Kočího se sám na brankovišti ocitl Menšík, ovšem ani ten nadvakrát nedokázal protlačit kotouč za domácího gólmana. Třetí tutovka Jihlavských už skončila gólem. Erik Meluzín ve středním pásmu zachytil dlouhé vyhození a vydal se do akce jeden na jednoho. Zbavil se dotírajícího beka a Žukova překonal nekompromisní ranou zápěstí pod vyrážečku k tyči – 0:1.

Domácí odpověděli v přesilovce. Miroslav Holec na levém křídle zpracoval perfektní pas od Klhůfka, přebruslil hostujícího obránce a dostal se sám před Neužila. Toho přesnou ranou propálil na bližší tyč a zapsal svou premiérovou trefu v zelenožlutém dresu – 1:1. Tým z Vysočiny si mohl vzít vedení zpátky ve vlastní početní výhodě. Menšík se dostal k puku mezi kruhy a ještě našel volného Skořepu, ale toho v obrovské šanci vychytal betonem Žukov.

Skóre se na Lapači znovu měnilo až v prostřední dějství. Patrik Miškář se v přesilovce protáhl mezi kruhy, odkud nahrál doprava na Menšíka, ten mu skvěle vrátil kotouč před prázdnou branku a hostující střelec pohotově zakončil. Žukov zkusil tygří skok, ale po ráně se natahoval marně. Miškář se prosadil potřinácté v sezóně, z toho potřetí proti Vsetínu, a vrátil Dukle vedení. Z domácího tábora však přišla blesková odpověď. Skvělou práci odvedl Půček, jenž zatáhl kotouč k brance a nahrál mezi kruhy, kde vyplaval osamocený Marek Voženílek. Ten vyslal parádní ránu do šibenice, Neužil byl bez šance a kapitulovat podruhé – 2:2.

Zlomový okamžik utkání přišel ve třetí části. Valaši udělali chybu v rozehrávce a puk vypíchl Karabáček mezi kruhy, kde už byl připravený Tomáš Harkabus a střelou o břevno úspěšně rozvlnil síť – 2:3. Valaši už odpověď nenalezli. Veškeré síly vrhli do útoku, v závěru zkusili štěstí při hře bez brankáře. Do prázdné klece ale dvakrát inkasovali, nejprve z hole Václava Karabáčka a následně i Radka Pořízka. Dukla si tak z Lapače odvezla vítězství 5:2.

Ohlasy k utkání