Do finále v thajském Hua Hin postoupily Curenková a rozjetá Lin Zhu

4. 2. 2023, 19:11
Aktuality 1
WTA HUA HIN - Číňanka Lin Zhu v thajském Hua Hin porazila krajanku a deblovou parťačku Xinyu Wang a v 29 letech postoupila poprvé do finále turnaje WTA. O titul se utká s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, které vzdala nejvýše nasazená Kanaďanka Bianca Andreescuová.
Lin Zhu

Lin Zhu v 29 letech prožívá nejlepší období své kariéry.

Na Australian Open se poprvé dostala přes druhé kolo grandslamu, s Marií Sakkariovou si připsala první vyhraný set i zápas proti hráčce Top 10 a vypadla až v osmifinále s Viktorií Azarenkovou.

A nyní v Lyonu si zajistila premiérový posun mezi padesát nejlepších tenistek světa i první finále na turnaji WTA ve dvouhře. A navíc bude útočit na titul i ve čtyřhře.

Dnes si čínská tenistka zahrála teprve potřetí v kariéře semifinále (po Kuala Lumpur 2016 a Nanchangu 2018) a na třetí pokus v něm uspěla. O osm let mladší krajanku Xinyu Wang porazila 6-2 6-4 a vzájemnou bilanci upravila na 2-0.



O titul si Lin Zhu zahraje proti Lesje Curenkové (h2h 0-1). Ukrajinská tenistka dnes prohrávala s nejvýše nasazenou Biancou Andreescuovou 3-5, Kanaďanku ale začalo limitovat bolavé rameno a po ztrátě osmi gamů v řadě vzdala.

33lterá Curenková, bývalá 23. hráčka světa, postoupila do finále pošesté v kariéře a poprvé od ledna 2019, kdy v Brisbane prohrála finále s Karolínou Plíškovou. Předchozí čtyři finále vyhrála, naposledy v mexickém Acapulcu 2018.



Lin Zhu bude v neděli bojovat také o premiérový double. Do finále čtyřhry, ze které má ve sbírce jediný titul, se dostala po boku své dnešní soupeřky Xinyu Wang.  Jejich finálovými soupeřkami budou další Číňanka Fang-Hsien Wu a Tchajwanka Hao-Ching Chan.

• WTA 250 HUA HIN •
Thajsko, tv. povrch, 259.303 dolarů
sobotní výsledky (04. 02. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Curenková (Ukr.) - Andreescuová (1-Kan.) 7-5 4-0 skreč A.
Lin Zhu (Čína) - Yinyu Wang (7-Čína) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
škoda že Lindě nevyšel zápas proti Zidansek. Mohla teď být ve finále proti Tsurenko s velkou šancí na titul ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist