Parksová v hale neprohrála 14 zápasů v řadě. V Lyonu si zahraje první finále na okruhu WTA

4. 2. 2023, 23:39
Aktuality 4
WTA LYON - Alycia Parksová v hale v Lyonu ve svém premiérovém semifinále na okruhu WTA porazila Belgičanku Marynu Zanevskou a svou neporazitelnost v hale protáhla na 14 utkání. O titul si 22letá Američanka zahraje s domácí světovou pětkou Caroline Garciaovou.
Alycia Parksová (© open6emesens.fr)

Alycia Parksová měla na kontě dlouho jediný titul mezi ženami, který získala v listopadu 2020 na turnaji ITF W20 v Orlandu.

V závěru loňské sezony se však dostala do skvělé formy. V Ostravě překvapila skalpy Karolíny Plíškové či Marii Sakkariové a postupem z kvalifikace až do svého premiérového čtvrtfinále na okruhu WTA. Ve Slezsku navíc dokráčela k deblovému triumfu.

Rok 2022 pak ukončila svými dvěma nejcennějšími tituly, když vyhrála halové podniky WTA 125k v Andoře a ve francouzském Angers.

A v hale pokračuje na vítězné vlně i tento týden v Lyonu, kde už podruhé překonala své maximum na hlavním okruhu WTA. Dnes ve svém premiérovém semifinále 22letá Američanka porazila 6-3 7-6 Belgičanku Marynu Zanevskou.



"Čeká mě první finále na turnaji WTA 250. Myslím, že jsem dnes hrála docela úžasně. Na některé věci jsem přišla až během zápasu a to mě skrz utkání dostalo," komentoval Parksová. Ve světovém žebříčku si vylepší své maximum posunem minimálně na 62. místo, případný triumf by ji dostal na hranu Top 50. 

O titul si Parksová zahraje v neděli proti domácí favoritce Caroline Garciaové (h2h 0-1). Světová pětka a vítězka loňského Turnaje mistryň v semifinále smetla dvakrát 6-2 přemožitelku Lindy Noskové Kolumbijku Camilu Osoriovou a postoupila do svého 15. finále. V nich má skvělou bilanci 11-3.

• WTA 250 LYON •
Francie, tv. povrch / hala, 259.303 dolarů
sobotní výsledky (04. 02. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Garciaová (1-Fr.) - Osoriová (Kol.) 6-2 6-2
Parksová (USA) - Zanevská (Belg.) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Pavol
Ale držím palce gazele Parks. smile smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bude to ne v jejích, ale v Božích rukousmile
Reagovat
vavrinec
No možná, ale ví někdo, v rukách kterého Boha?
Reagovat
Pavol
Nakoniec stačilo . smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist