Při nehodě trolejbusu v Ostravě utrpěli zranění čtyři cestující a řidič

Čtyři cestující a řidič v neděli utrpěli zranění při nehodě trolejbusu v Ostravě. Řidič ze zatím neznámých příčin vyjel vpravo mimo vozovku a narazil do sloupu veřejného osvětlení.

Nehoda se stala před 09:00 ve Slezské Ostravě na nájezdu z Bohumínské na Českobratrskou ulici. „V péči záchranářů skončilo pět zraněných osob včetně řidiče. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u řidiče trolejbusu negativní,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Kubzová. 

Mluvčí zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl řekl, že zraněny byly čtyři ženy a jeden muž ve věkovém rozpětí 29 až 83 let. „Jednalo se o tři středně těžce a dva těžce zraněné,“ řekl. Čtyři lidé utrpěli zranění hlavy, z toho dva s příznaky otřesu mozku, dva lidé měli zraněné ruce a nohy. Všichni zranění byli při vědomí a záchranáři je rozvezli do městské a fakultní nemocnice.

Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému. Havarovaný trolejbus vyprostili a odtáhli hasiči. „Zjišťováním příčin a okolností nehody se zabývají ostravští kriminalisté,“ uvedla policejní mluvčí.