Dnes Pátek - zatazeno 20°C
Zítra Sobota - prehanky-dest 20°C
Pátek 24. 5. 2024
Svátek má Jana
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
ZŠ Lvíčata získala nové IT vybavení od Nadace ČEZ
Nová IT učebna pro žáky 4. a 5. tříd. Foto: ČVUT

ZŠ Lvíčata získala nové IT vybavení od Nadace ČEZ

Univerzitní základní škola Lvíčata, kterou zřizuje ČVUT v Praze, předala svým žákům ocenění za skvělé výsledky v mnoha celostátních soutěžích.  Při té příležitosti byla slavnostně otevřena nová IT učebna pro žáky 4. a 5. tříd.

UZŠ Lvíčata nyní navštěvuje 75 žáků (z nich dva se právě vzdělávají v zahraničí). Jedná se školu, která má pouze první stupeň. Z něj většina žáků přechází na prestižní víceletá gymnázia. O kvalitě výuky i o nadání dětí svědčí nejnovější úspěchy v soutěžích, jako jsou Matematická či Logická olympiáda, Pythagoriáda, Matematický proud, Talent základek či Bobřík informatiky, kde dva žáci Lvíčat získali maximální počet bodů. Oceněné však byly např. i finalistka soutěže Dítě Česka či výtvarné soutěže, což svědčí o širokém rozptylu schopností zdejších dětí.

Dary dvaceti oceněným žačkám a žákům předala za zřizovatele, kterým je ČVUT v Praze, kancléřka ČVUT Lucie Orgoníková, která je současně i předsedkyní Rady zřizovatele Univerzitní základní školy a mateřské školy Lvíčata. „Jako první vznikla univerzitní mateřská škola, krátce po ní následovala základní. Nyní funguje osmým rokem a má vynikající, přesně měřitelné úspěchy. Už se těším, až se nám žáčci ze základní školy vrátí po maturitě na naši univerzitu, protože pro studium ČVUT mají odmala ty nejlepší předpoklady,“ uvedla Orgoníková.

Zároveň spolu s ředitelkou školy Ilonou Ali Bláhovou poděkovaly Barboře Novákové Janouškové, která při slavnosti zastupovala Nadaci ČEZ. Tato nadace poskytla dar, za nějž bylo možné nakoupit 18 nových notebooků a tři interaktivní tabule. „Jsem nadšená, že žáci 4. a 5. tříd již nebudou muset na výuku IT přecházet do nedaleké Fakulty informačních technologií ČVUT, ale budou se moci vzdělávat přímo v prostorách naší školy,“ těší ředitelku Ilonu Ali Bláhovou. Do těch se ZŠ nastěhovala před dvěma roky.




Autor: Cen

Veletrh sociálních služeb v Praze 10

19. května 2024 ve 12:14

Veletrh sociálních služeb představí organizace, které pomáhají v obtížných situacích.

Den dobrovolnictví v Praze 9

16. května 2024 v 10:13

Organizace působící v Praze 9 se sejdou v pátek 17. května na Dnu dobrovolnictví. Akce se koná od 9 do 16 hodin na náměstí OSN.

Nadační fond Dvojka srdcem opět nabízí příspěvek dětem na letní tábory

16. května 2024 v 07:19

S blížícím se obdobím letních prázdnin přichází Nadační fond Dvojka srdcem s nabídkou pomoci pro rodiny s dětmi, které si nemohou dovolit poslat děti na tábory.

Acorus pomáhá obětem a svědkům domácího násilí

11. května 2024 v 19:26

Poradenské a terapeutické centrum Acorus zajišťuje podporu klientům, kteří zažili, zažívají anebo jsou svědky domácího násilí ve své primární rodině.

Dny neziskovek v Praze 4

8. května 2024 ve 12:46

Jeden květnový týden věnuje i letos Obchodní centrum DBK Budějovická neziskovým organizacím z Prahy 4 a blízkého okolí. Od 13. do 16. května bude v prvním patře DBK probíhat akce nazvaná Dny neziskovek aneb Malý dárek, velké srdce.

Odstartoval další ročník Energy Streetfootball

8. května 2024 v 07:47

Včera odstartoval další ročník Energy Streetfootball, série turnajů pro žáky základních a středních škol.

Podpora pro tradiční řemeslníky a živnostníky

7. května 2024 ve 13:46

Nadační fond Veolia podpořil v rámci svého nejstaršího programu Startér, Věř si a podnikej! tradiční řemeslníky a další živnostníky. V Moravskoslezském a Olomouckém kraji díky tomu vznikne 10 nových pracovních míst.

ZRUŠENO: Den bez bariér Prahy 14

6. května 2024 v 15:33 | Aktualizováno 15. května 2024, 18:33

Den bez bariér Prahy 14 je akce, která chce bořit bariéry, předsudky a současně podporovat vzájemné porozumění a laskavost mezi lidmi. Setkání se koná ve čtvrtek 16. května od 14 do 18 hodin na náměstí Hloubětín.

Pro Miminka do dlaně

2. května 2024 v 05:14

V neděli 5. května se slaví Světový den rodičů předčasně narozených dětí. Nedoklubko organizuje na tento den charitativní běh/procházku s cílem podpořit rodiče předčasně narozených dětí na jednotkách intenzivní a intermediální péče 27 českých perinatologických center, kde se specializují na péči...

Primátor Svoboda navštívil Prahu 13

28. dubna 2024 ve 20:43

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS) postupně navštěvuje jednotlivé městské části metropole, ve čtvrtek 25. dubna zavítal i na Prahu 13. Zde se kromě jiného zúčastnil každoroční akce Bezpečná 13.

Dny dobrovolnictví 2024

23. dubna 2024 v 07:10

Česká republika se chystá na událost, která na konci dubna propojí dvanáct krajů, stovky organizací a tisíce lidí ve prospěch společného dobra. Součástí bude i Praha 4, která dobrovolnictví dlouhodobě podporuje. Dny dobrovolnictví proběhnou ve dnech 25. – 28. dubna a jejich součástí bude...

Obal na plavky s lodičkami z chráněné dílny

15. dubna 2024 v 09:39

Blíží se léto a koupání a k moři nebo do bazénu můžete vyrazit s designovým obalem na plavky z chráněné dílny sociálního podniku Mistka Sewing.

Další články
Nahoru