Praha vypsala tendr na stavbu parkovacího domu na Dědině pro 290 aut

Tramvajová trať Divoká Šárka - Dědinská, vizualizace. Pramen: DPPTramvajová trať Divoká Šárka - Dědinská, vizualizace. Pramen: DPP

Předpokládaná cena stavby je 240 milionů korun. Váha ceny v tendru je 80 procent.

Hlavní město Praha vypsalo soutěž na stavbu parkovacího domu na sídlišti Dědina. Dům nabídne 290 parkovacích stání, která mají místním obyvatelům vynahradit ztrátu parkovacích míst v trase aktuálně budované tramvajové trati ve Vlastině ulici.

Dům bude mít formu spirály. „Budova parkovacího domu je řešena jako železobetonový skelet se třemi nadzemními podlažími a jedním částečně zapuštěným suterénem. Střecha objektu je částečně kryta pergolou s truhlíky na popínavou zeleň,“ píše se v zadávací dokumentaci.

Předpokládaná cena stavby je 240 milionů korun. Váha ceny v tendru je 80 procent, 15 procent připadá na délku záruční doby na podlahové stěrky a pět procent na kvalitu realizačního týmu. Výstavba by se měla uskutečnit v letech 2023 až 2024.

Vypsání zakázky schválili radní loni v červnu. Dům vznikne v ulici Vlastina u křižovatky s ulicí Drnovská. Tramvajová trať na Dědinu se začala stavět loni v červenci, bude dlouhá 2,3 kilometru a vyjde na 840 milionů korun. Hotovo by mělo být letos v listopadu.

„Musíme ale myslet taky na místní a jejich komfort žití. Proto jdeme Pražanům z Prahy 6 vstříc výstavbou parkovacího domu, aby mohli pohodlně parkovat v blízkosti svých domovů, když zrovna nebudou chtít využít nové tramvajové tratě,“ zdůvodňoval loni stavbu parkovacího domu dopravní náměstek primátora Adam Scheinherr.

Tagy parkovací dům praha Tramvajová trať Divoká Šárka - Dědina
18 komentářů