Hladový Macháč na tiskovce spořádal čokoládu. Na neděli budu připravený, ujistil

5. 2. 2023, 12:45
Aktuality 7
Na kurtu strávil skoro tři hodiny, a když poté dorazil Tomáš Macháč mezi novináře, spořádal na tiskové konferenci celou čokoládu. Dvaadvacetiletý rodák z Berouna zajistil českému týmu po prvním dni kvalifikace Davis Cupu vedení nad Portugalskem 2:0 na zápasy, poté co zdolal Joaa Sousu 7-6 3-6 6-2. Před českými žurnalisty netajil únavu, ale ujistil, že bude připraven v neděli na další souboje.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© Profimedia)

"Takovýto stav mám skoro pořád, protože mám pořád hlad," uvedl Macháč. "Ať je zápas, nebo ne, to na to nemá vliv. Po turnajích na betonech hraji první zápas na antuce a stojí to extra energii. Navíc jsem hrál tři hodiny. Jsem ale rád, jak jsem to zvládnul. Odpočinu si, najím se a v neděli budu stoprocentně připravený. Musím ale asi ještě spořádat další půlku čokolády," doplnil s úsměvem.

S 84. hráčem světa Sousou bojoval Macháč dvě hodiny a 52 minut. První set získal v tie-breaku, ve druhém doplatil na čtyři ztracené servisy. V rozhodující sadě ale udělal významný krok ve třetí hře, když získal po dvacetiminutovém boji důležitý brejk. Samotná hra šla dvanáctkrát přes shodu.

"Třicet míčků v jedné hře jsem snad nikdy nezažil," uznal Macháč. "Byl to ale jeden z klíčových momentů. Ve druhém setu jsem nehrál moc dobře, ale v tomto gamu jsem se začal zvedat. Když jsem měl 2-1 a servis, uklidnil jsem se, dával větší procenta a nepanikařil. Byl jsem rád, že jsem to v tom gamu zlomil," uvedl český tenista.

I kdyby třetí hru nezískal, vrátila se mu zpět sebejistota. "Stejně bych si z toho vzal, že jsem se cítil lépe a lépe," řekl Macháč. "Pomohlo mi, že jsem poté i změnil servis. Nedával jsem takové rány a naopak byl přesnější. Každým dalším míčem jsem se cítil lépe a on šel naopak dolů," podotkl Macháč.

Před utkáním mu i pomohlo, že Češi vedli 1-0. První bod získal Jiří Lehečka, který porazil Nuna Borgese dvakrát 6:4. "Jsem rád, že Jirka navázal na australskou šňůru. Pomohlo mi to, že jsme měli 1-0 a ne 0-1. To by jejich fanoušci bouřili ještě víc. Jsem rád, že nám Jirka zajistil vedení a já pak přidal do kabiny další bod," řekl Macháč.

Proti portugalské jedničce navázal na dva roky staré vítězství z olympijských her v Tokiu. "Ten zápas jsem si teď ale vůbec nevybavoval. Jen vím, že to i tehdy byla bitva do konce. Vzal jsem si jen něco od Jirky Lehečky, který s ním hrál naposledy v Kitzbühelu. K tomu mi něco řekli také trenér a kapitán," prohlásil Macháč, jenž si vylepšil daviscupovou bilanci na 4-1. "Jsem rád, jak tu hraju a působím. Teď to budu chtít vylepšit ještě v deblu," doplnil.

V ní by měl Macháč hrát hned v neděli od 16:00 SEČ s Adamem Pavláskem proti dvojici Francisco Cabral, Borges. Češi budou mít ve čtyřhře první pokus, jak získat rozhodující třetí bod, který by je posunul definitivně do finálové fáze soutěže.

"Budu připravený. Vím, že dokážu zregenerovat. Fyzicky jsem na tom dobře. Je to o jídle a dobře se vyspat. Hraje se sice na antuce a stojí to víc energie, ale v neděli budu připravený," dodal Macháč.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
lvicek
Ze ma poradny apetit, to uz tu tento tyden jednou probehlo, kdyz se resila novackovska vecere Mensika ;). Kdo by to do nej rekl...
Reagovat
Torn
Chudák Tomáš. Ještě v týmu s tím zoufalým frackem Pavláskem. Radši měli vyhodit Pavláska a místo něj vzít do týmu nějakou kuchařku, ať mají kluci, co jíst. :D
Reagovat
Fandina
DDD smilesmile S kuchařkou si mě pobavil.

Ale jinak Adam nehrál špatně, ale samozřejmě také to nebylo výborné, aby vyhráli.

A také nějak zmohutněl a má i šediny. Ale sluší mu.
Reagovat
Pe3k
Na tom jde vidět, že si dobře vydělají jen hráči ve špičce. Tomáš je až 122 na světě, tak šel hrát důležitý zápas DC hladový a najedl se až z prošlé čokolády, kterou po něm hodil někdo z nespokojeného, domácího publika.
Reagovat
Fandina
Je to sympoš. smilesmilesmile
Reagovat
com
kam si dala brejle smilesmile na ty profilovce vypada jak bezdak, v lepsim pripade jak rumcajs smile
Reagovat
Fandina
Nerozumíš tomu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist