Hlavní obsah

Krkonoše praskaly ve švech, pokuty jen pršely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parkoviště v lyžařských střediscích Krkonoš se v neděli zaplnila doslova do posledního místa. Turisté parkovali na odstavných plochách podél komunikací a často v zakázaných zónách, kde jejich vozy překážely plynulé dopravě a údržbě silnic.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Strážníci rozdávali v Krkonoších pokuty.

Článek

„Nejhorší situace byla v Peci pod Sněžkou, Janských Lázních a Horní Malé Úpě,“ konstatovali strážnici trutnovské městské policie, kteří tam zajišťují dopravní dohled.

Zaparkovaná auta jednodenních návštěvníků Horní Malé Úpy vytvořila tříkilometrový pás podél vozovky od centra horského střediska směrem na Spálený Mlýn.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Kolony zaparkovaných aut v Horní Malé Úpě.

Někteří, jimž se nechtělo ujít několik kilometrů do horské obce, zaparkovali na zakázaných místech a odjížděli s pokutou. „Pokuta mohla být podle okolností do dvou tisíc korun,“ sdělili strážníci.

Turisty přilákalo do hor jedinečné slunečné počasí a teploty pod bodem mrazu. Změna počasí přišla na poslední chvíli krátce před začátkem jarních prázdnin.

Lavinové nebezpečí v Krkonoších stouplo na třetí stupeň. Je zrádný

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám