Hlavní obsah

Hanáci otočili duel s Motorem. Muselo to dopadnout dobře, byl přesvědčen útočník Bambula

Když hokejisté Olomouce prohrávali ve 45. kole extraligy po první třetině na domácím ledě s předposledními Českými Budějovicemi 0:2, fanoušci v ochozech si ihned vzpomněli na debakl (1:8), který jejich miláčkům o pět kol dříve uštědřil Litvínov. Trenéři však do druhého dějství „přeházeli“ útočné formace, do brány poslali místo Jana Lukáše Branislava Konráda a Kohouti začali získávat půdu pod nohama. Do přestávky snížil na 1:2. Lukáš Nahodil a po ní obrat dvěma góly dokonali Lukáš Klimek a Jan Bambula. Hanáci tak zároveň ukončili sérii tří porážek v řadě a udrželi se na sedmé příčce.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký Karel Plášek. Ilustrační foto.

Článek

„Vítězství je pro nás strašně důležité, potřebovali jsme ho. Do zápasu jsme po předchozích nezdarech chtěli vstoupit dobře, jenže to se nepodařilo. Po první třetině jsme změnili sestavu, abychom týmu dali nový impuls a jsme rádi, že to vyšlo. Nastartoval nás gól na 1:2," prohlásil s úlevou asistent olomouckého trenéra Boris Žabka.

Obratu si nesmírně cení. „Kabina zabrala. Znovu se ukázalo, že v ní je velká síla. Budeme toho chtít v dalších zápasech využít," zdůraznil.

„Začali jsme špatně, když jsme hned po prvním střídání inkasovali. V závěru první třetinu jsme dostali druhý gól a vypadalo to s námi všelijak. Neposrali jsme se však, v kabině si něco řekli, doufali, bojovali a zaslouženě to i otočili," přidal svůj pohled útočník Jan Bambula.

Do prvního gólu Olomouce to bylo podle něj vyrovnané. „Pak to ale z nás spadlo a měli jsme jasnou převahu. Muselo to dopadnout dobře," měl jasno hráč, co dostal pozvánku na nadcházející reprezentační sraz. A právě on vstřelil v 55. minutě vítězný gól.

„Karel Plášek mi to naservíroval před prázdnou bránu. Ten gól jde proto spíše za ním. Jsem ale za něj strašně rád. Bodově se mi v poslední době nedařilo a teď v nároďáku se snad hlava posune jinam," doufá dvaadvacetiletý hokejista.

V táboře Jihočechů zavládlo po závěrečném hvizdu velké zklamání. „Od stavu 0:2 jsme začali být pasivní, zřejmě s vědomím, jaké je naše postavení v tabulce, a doplatili na to. Škoda, že v závěru druhé dvacetiminutovky Lukáš Pech nastřelil jen tyč. Kdyby zvýšil na 1:3, mohlo nás to uklidnit. Bohužel, něco nám chybí, abychom dokázali zápasy dotahovat do vítězného konce," posteskl si lodivod Motoru David Čermák.

Reklama