Hlavní obsah

Staňkův náhradník má fazonu. Čaroděj hostující v Bohemians vychytal Klokanům výhru nad Hradcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lepší vstup do nového angažmá si asi ani nemohl vysnít. Brankář Bohemians Martin Jedlička, jenž ve vršovickém klubu hostuje z mistrovské Plzně, ve svém druhém startu v novém dresu zapsal druhé čisté konto. A ač působil jistě i v minulém utkání proti Teplicím (2:0), až duel s Hradcem Králové ukázal, jaký třímají Klokani klenot mezi třemi tyčemi. Jedlička ve druhé půli zlikvidoval snad tři stoprocentní šance Votroků a značnou měrou se tak podílel na konečné výhře 2:0. „Jsem šťastný, že jsem zpátky v bráně a mohu pomáhat týmu,“ prohlásil s úsměvem bývalý mládežnický reprezentant.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Martin Jedlička z Bohemians.

Článek

Ten přitom takřka celý podzim proseděl na lavičce Viktorie. Odchytal jedno jediné utkání za A-tým, v němž se podepsal pod plzeňský pohárový výbuch na hřišti třetiligového Hlučína (2:3). Jinak v brankovišti úřadujícího šampiona kraloval Jindřich Staněk, Jedlička se tedy musel spokojit jen s dalšími čtyřmi soutěžními starty za rezervu.

Kvůli získání herní praxe byl tak v zimě na půl roku zapůjčen do Ďolíčku. Na stadionu v Mladé Boleslavi, který poskytuje domácí azyl fotbalistům Hradce Králové, pak konečně naplno ukázal, proč si jej Viktoria v létě vyhlédla. V prvním poločase souboje o čtvrté místo musel 25letý gólman řešit jen jeden závar po standardní situaci, ten ale zvládl s bravurou. A v okamžiku, kdy byl po druhé žluté kartě ve 49. minutě vyloučen jeho spoluhráč Daniel Köstl, začala Jedličkova one-man show.

Krátce poté, co šli Klokani do oslabení, se před Jedličkou zjevil hned dvakrát po sobě hradecký útočník Matěj Koubek. Úspěšný nebyl ani jednou, brankář Bohemians si totiž pokaždé počínal jako zkušený mazák a obě zakončení vyrazil. O čisté konto nepřipravil Jedličku ani střídající Pavel Dvořák. Ten hlavičkoval čtvrt hodiny před koncem po nebezpečném centru Jakuba Rady, radost Votrokům ale překazila Jedličkova skvělá robinzonáda.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Lukáš Hůlka z Bohemians.

A jak viděl klíčové okamžiky sám hrdina Klokanů? „Nejtěžší zákrok byl hned ten první ve druhé půli, jsem rád, že jsem to ustál. Kdybych udělal půlkrok na kteroukoliv stranu, tak na tu střelu nedosáhnu," těšilo Jedličku, který si svými výkony hlasitě říká o pozornost ze strany svého mateřského klubu. Scénář, že Viktorii po sezóně opustí Jindřich Staněk, totiž rozhodně není nereálný. Družina Michala Bílka by tak mohla začít sázet právě na Jedličku. Obzvláště v případě, že si sebou nastolený vysoký standard nadále udrží.

Reklama

Související témata: