Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gól číslo 1099. Jágr překonal střelecký rekord Gretzkyho

V bohaté kariéře dosáhl na mnoho rekordů, tento je však možná ten nejcennější. Jaromír Jágr vstřelil v Třinci gól, který byl jeho 1099. brankou v profesionálních soutěžích včetně play-off a reprezentaci, čímž překonal historický rekord Waynea Gretzkyho. Střelecký počin však zastínila porážka Kladna 4:5, přestože Rytíři vedli ve třetí třetině 4:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Kladno

Jágr se nejdříve zapsal do statistik jako asistent, když ustál několik soubojů a z pravé strany uvolnil Tomáše Plekance, který vyrovnal na 1:1. Ve 45. minutě si vybruslil od zadního mantinelu před branku a překonal Marka Mazance střelou ke vzdálenější tyči. Za obě gólové akce jej odměnili potleskem i domácí příznivci.

Jen slova chvály na Jágrovu adresu měl jeho spoluhráč z elitního útoku Adam Kubík, který v zápase získal stejně jako Plekanec tři body se shodnou bilancí (1+2). "Klobouk dolů, co dokazuje celou kariéru a co dokazuje i teď," řekl Kubík. "I dnes parádní gól i přihrávka Plekymu. Furt to tam má, furt je pro soupeře nebezpečný. Každý tým o něm ví, musí si na něho dávat bacha, ale pořád je nebezpečný," dodal.

Kubík ještě nebyl na světě, když Jágr triumfoval s českou reprezentací na olympijských hrách v Naganu. V Třinci se podílel asistencí na rekordním gólu hrající legendy. "Je to příjemné, ale i on by teď uvítal, kdybychom byli výš v tabulce. Je to rekord, je nejlepší na světě, ale to u něj teď jde trošku stranou. Chceme se soustředit na jiné věci," podotkl Kubík, který s posledním Kladnem usiluje, aby se Rytíři vyhnuli baráži.

Středočechy může aspoň trochu těšit, že zaváhal také jihočeský Motor. České Budějovice přitom vedly v Olomouci 2:0, nakonec ale padly 2:3. Kladno tak na ně dál ztrácí čtyři body. Do konce základní části zbývá sedm utkání.

"Neuvěřitelné, klobouk dolů," řekl k Jágrovu rekordu třinecký útočník Marko Daňo, který je s 24 góly nejlepším extraligovým střelcem v sezoně. "Je vidět, že to má Jarda pořád v sobě. Je náročné proti němu hrát. Podal výborný výkon, vyprodal naši halu. Smekám, jak to zvládá. Věřím, že mu to tam bude padat i nadále a bude rekord ještě navyšovat," doplnil slovenský útočník, jenž si v duelu připsal dvě branky a celkem čtyři body.

"Čeká, než se na něj bek nalepí, vytočí se a se svou dlouhou hokejkou se velmi těžko odblokovává. Byla to pěkná akce," komentoval Daňo Jágrovu trefu. "Je to žijící legenda. Má asi dva metry a sto dvacet kilo, takže my menší a lehčí hráči to s ním máme těžké. Pořád je s pukem silný, bylo to vidět," doplnil třinecký obránce Lukáš Kaňák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články