V den svých 21. narozenin ovšem dala přednost ještě mladší věkové kategorii na rozdíl od stejně starých krajanek Fem van Empel a Puck Pieterse, které se rozhodly s předstihem a už o den dříve ovládly závod ženské elity. Druhá za Van Anrooij dojela Zoe Backstedt (-33), britská dvojnásobná juniorská mistryně světa na silnici, dcera bývalého známého švédského sprintera Magnuse Backstedta. Té je teprve osmnáct. 

A třetí za nimi (-1:32) 19letá Kristýna Zemanová. Měla dobrý start a nakonec za sebou nechala všechny zbylé tři nejvážnější uchazečky o třetí medaili, Francouzky Fouquenetovou (-1:53) a Burquierovou (-2:16) a Schreiberovou (-2:05) z Lucemburska, ta měla před půlkou pád. 

Poslední ženskou medaili pro český cyklokros vybojovala Nikola Nosková v premiéře této kategorie v roce 2016. Ještě dva bronzy mezi elitou má Kateřina Nash (2011 a 17). 

„Byl to můj sen a je to odměna za všechnu tu dřinu, kterou jsem si prošla za poslední dva roky. Taktika? Vyvinulo se to samo. Šla jsem do startu s tím, že pojedu naplno a na nic nebudu čekat jako loni v Americe. Dala jsem do toho vše a dopadlo to krásně. Měla jsem v hlavě jen tu medaili, modlila jsem se a odpočítávala jsem ty poslední tři kola, kdy jsem jela sama. Nepřibližovaly se ke mně, dávala jsem si, protože jsem věděla, že je to poslední závod sezony a tak jsem to dotáhla do konce,“ radovala se.

V prvním nedělním závodě obsadil Václav Ježek mladší mezi juniory desáté místo (-48) za vítězným Leem Bisiauxem z Francie. „Starty mívám slabé, ale des se mi povedl. V průběhu jsem pak měl malou krizi, ale zmátořil jsem se. Zajel jsem průměrný výkon, sice to nebylo sto procent, ale desítka je pěkná,“ komentoval výsledek.