Hlavní obsah

Polib naše logo! Okopávaná opora Realu ochutnala vlastní medicínu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sám provokoval a přišla odveta. Křídelník Realu Madrid Vinícius Junior je i přes nečekanou prohru Bílého baletu na Mallorce 0:1 nejskloňovanějším mužem zápasu. Dočkal se pískotu, faulů a okopávání, rýpavých poznámek. Hlavního viníka ale hledat těžko.

Foto: Reuters

Brazilec Vinícius Junior (v bílém) z Realu Madrid byl v utkání s Mallorcou faulován hned desetkrát.

Článek

Mallorca vedla od 13. minuty po vlastní brance Nacha Fernándeze a byla na koni. Aktivnější Real Madrid nenechala pořádně rozehrát, za 90 minut jí bylo odpískáno rekordních 29 faulů. Z toho deset na 22letého Brazilce. „Říkal jsem hráčům, aby s ním nikdy nechodili jeden na jednoho, vždy minimálně ve dvou," přiznal kouč Javier Aguirre.

Vinícius, jenž je kromě svých nadstandardních fotbalových dovedností známý i možná až příliš častými teatrálními pády, to nemá v posledních dnech jednoduché. V minulém kole ho nevybíravě sestřelil Gabriel Paulista z Valencie, od fanoušků městského rivala Atlétika se koncem ledna dočkal pověšené figuríny se svým dresem, což policie vyšetřuje jako rasistický útok.

V Mallorce to schytával i z tribun, ale sám si také přisadil. Když odcházel o přestávce do šaten, líbal a emotivně ukazoval příznivcům domácích logo Realu na hrudi. Gesto zaznamenal kapitán domácích Antonio Raillo a přišla odplata. Po změně stran během přerušení ironicky vzal svůj klubový znak a přiblížil ho k ústům mladého křídelníka.

To ale nebylo vše. Fanouškům se nelíbilo, že Vinícius nafilmoval pád, po kterém dostal žlutou kartu Pablo Maffeo. Ten naopak svého soka provokoval naznačováním, že je uplakánek. Brazilec pak mimo jiné umlčoval rozhodčího a lidé na sociálních sítích hned připomínají, že za podobné gesto byl začátkem ledna suspendován útočník Barcelony Robert Lewandowski. Jenže zde zatím trest nepřišel.

„Všechno, co se děje a dělo, není Viníciova vina. Chce jen hrát fotbal. Jsou zde provokace od soupeřů, kteří faulují. To se stává. Není to jen chyba našeho hráče. Musím trochu nastudovat fauly soupeře, protože rozhodčí dnes nějaké zapomněl ocenit žlutou kartou. Nebyly to tvrdé střety, ale neustálé přerušování hry. Naopak my měli v první půli žluté pro Viníciuse a Ceballose, Mallorca nic," upozorňoval trenér Realu Carlo Ancelotti.

Nutno dodat, že Vinícius a kapitán Raillo už byli v roztržce kvůli vzájemným soubojům v minulosti několikrát. „Kdybych měl dát svým dětem někoho za příklad, tak Modriče nebo Benzemu, ale nikdy ne Vinícia," prohlásil pak Raillo před sobotním kláním. Symbolická tečka nastala při odchodu ze stadionu, kdy na Brazilce, jenž s úsměvem rozdával podpisy, fanoušci pokřikovali právě jména Maffea nebo Railla.

Účastník posledního mistrovství světa byl samozřejmě i u ryze fotbalových věcí, zejména v momentě, kdy vybojoval pro svůj tým penaltu. Jenže parťák Marco Asensio selhal a Real v boji o španělský titul počítá další ztrátu.

Reklama