Hlavní obsah

Hložek přivezl výhru. Ať Bizonek jezdí častěji, kvituje Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středočeši kladli na Letné velký odpor. Rozhodně větší, než výsledek 4:1 pro domácí napovídá. Fotbalová Sparta však měla v hledišti podporu i od speciálního příznivce. Nedávné spoluhráče přijel povzbudit dnes už bundesligový útočník Adam Hložek. „Snad bude Bizonek jezdit častěji a bude také pokračovat ve výkonech ze začátku roku. Jsem rád, že to v Leverkusenu chytl za pačesy,“ usmívá se letenský kapitán Ladislav Krejčí mladší po výhře nad Mladou Boleslaví.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty Praha oslavuje gól na 2:1 během utkání s FK Mladá Boleslav.

Článek
Fotogalerie

Sparta si od něj hodně slibuje. Kapitán však ještě stále dohání manko po dlouhé absenci. Jarní premiéru v Olomouci dohrál v záloze zcela vyčerpaný. Proti Boleslavi hrál v obraně.

„Cítím se určitě líp než před týdnem. Bylo to dáno i pozicí vzadu ve třech, i kdy jsme měli hodně záběhů. Cítím se týden od týdne líp," líčí Ladislav Krejčí mladší pro O2 TV Sport.

Proměněnou penaltou si připsal vítězný gól. Když ji rozhodčí Hocek po konzultaci s VAR nařídil, stadion skandoval Krejčího jméno.

„Jsem celkově rád za podporu fanoušků, i když nám chybí kotel, což nás všechny mrzí. Ale bohužel. Lízalo to tyč, doufal jsem, že to tam padne," reaguje exekutor, který pak poslal do hlediště pozdrav právě Hložkovi.

Krejčí spolu s mladým Vydrou zastoupili v obraně absentující stabilní stopery Sörensena s Vitíkem. A Sparta v novém složení začátek zápasu nechytila.

„Museli jsme udělat dvě změny v obranné trojce, nahradit dva důležité hráče, což sehrálo svojí roli. Hned v úvodu jsme čelili třem rohům a z toho posledního padl gól. Jak pro Vydru, tak pro Krejčího to bylo těžké, oba jsou zvyklí hrát více uprostřed hřiště, ne jako krajní stopeři," vysvětluje trenér Brian Priske.

„Ze začátku bylo vidět, že se rozkoukávají, postupem času se ale víc a víc zlepšovali. Jejich výkon rostl, dařilo se jim držet míč na zemi a kvalitně rozehrávat. Je ale jasné, že když vám vypadnou Sörensen s Vitíkem, kteří posledních patnáct zápasů patřili mezi stabilní členy základní sestavy, tak se to na hřišti projeví," dodává dánský kouč.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice