Druhý turnaj Mena Tour v Egyptě – zvítězil Thompson, Pavouček nejlepším Čechem

1018

Mena Tour – Egyptian Swing 2 @Madinaty Golf Club, Madinaty, Egypt
(5. – 7.2.2023, +1 hodina)

Úterý – finálové kolo
V druhém turnaji Egyptian Swing dominovali Angličané. V Top 10 obsadili pět pozic.
S náskokem čtyř úderů vítězil Angličan Bramdon Robinson Thompson (-11) před Italem Jacoppo Vecchi Fossa (-7) a dalším Angličanem Benem Jonesem (-8).

Z Čechů se nejlépe umístil Dominik Pavouček. V posledním kole hrál 68 ran se čtyřmi birdie a dvěma bogey. Skončil na dělené 11 pozici, jeden úder od nejlepší desítky.  Dalším Čechem v pořadí je Jan Cafourek na 16. místě (-1). Gordan Brixi obsadil 21. místo (E), Štěpán Daněk 25. místo (+1).

Výsledky

 

Jan Cafourek - foto Ivan Paggio
Jan Cafourek

Pondělí – 2. kolo
Češi si v druhém kole vedou dobře, prošli cutem a všichni se vešli do první dvacítky.
Skvělým výkonem 68 ran se Jan Cafourek probojoval do první desítky na 7. místo (-2). Hrál tři birdie a jedno bogey. Dominik Pavouček hrál podruhé v paru, 70 ran a je druhým Čechem v pořadí na 13. místě (E).
Gordan Brixi a Štěpán Daněk sdílejí 19. pozici (+1).

V čele je Angličan Brandon Thompson (-7), na druhém místě je další Angličan Curtis Knipes (-6). Třetí místo dělí včerejší lídr Ital Jacoppp Vecchi Fossa a Ir Gavin Moyniha (-5).

Leaderboard

 

Madinaty CC

Neděle – 1. kolo
První kolo zůstalo nedohráno, několik flightů bude dohrávat v pondělí ráno. 
Češi se uvedli dobře. Trojice Štěpán Daněk, Dominik Pavouček a Jan Cafourek se v úvodním kole usadila na průběžném 12. místě shodným výsledkem 70 ran, v paru. O ránu dále je na 26. místě Gordan Brixi s výsledkem 71 ran, jednu nad.

Vede Ital Jacoppo Vechhi Fossa se sedmi birdie bez bogey (-7) před Angličany Brandonem Thompsonem (-5) a Curtisem Knipesem (-4).
Vítěz prvního turnaje  Egyptian Swingu Angličan Ben Jones je na 6. místě (-1).

Leaderboard

 

Madinaty CC

Úvod
Jan Cafourek, Dominik Pavouček, Štěpán Daněk a Gordan Brixi pokračují v druhém ze dvou turnajů Egyptian Swing 2 na stejném hřišti v exkluzivním Madinaty Golf Club, východně od Káhiry.

Hřiště Madinaty GC patří do skupiny Troon. Je oceněné  jako nejlepší hřiště Egypta 2021 a 2022.  Pro druhý turnaj má nastaven par 70.par 70.

Dotace odměn je 75.000 dolarů.

Leaderboard

Odkazy:   Madinaty GC    Hřiště na satelitní mapě   Stránky turnaje