Hlavní obsah

Kopic rozhodl o triumfu mistra v Brně. Jsme zpátky na vítězné vlně, radoval se záložník Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po překvapivém domácím nezdaru s Hradcem Králové další zaváhání v úvodu jarní části první ligy plzeňští fotbalisté nedopustili. V utkání na hřišti Zbrojovky se jim povedl parádní obrat z 0:1 na 3:1. Autorem vítězné branky obhájce titulu byl dvacet minut před koncem záložník Jan Kopic, který po centru střídajícího Vlkanovy napálil míč nádhernou trefou z dvaceti metrů přímo do šibenice brněnské branky.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Plzeň se raduje z branky (třetí zprava autor gólu Jan Kopic).

Článek

Napřáhl jste ke střele ještě před šestnáctkou. Věřil jste, že z toho bude rozdílový gól?

Doufal jsem, že brankář Zbrojovky Berkovec na míč nedosáhne. Natahoval se, ale líp jsem to asi trefit nemohl. (úsměv). Hezky se to točilo, tak jsem doufal, že balon skončí v síti. Povedlo se, a já jsem šťastný.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Míč po střele Jana Kopice (není na snímku) letí podruhé do brněnské branky Martina Berkovce.

V poločase jste ovšem 0:1 prohrávali...

Nevstoupili jsme do zápasu dobře. Měli jsme sice častěji míč na kopačkách, ale nedařily se nám centry ani žádné průniky do soupeřovy šestnáctky. Zbrojovka naopak z první vydařené střely skórovala. V pauze nás trenér Bílek nabádal k trpělivosti. Přidali jsme na agresivitě. Věřili jsme, že k nám nějaký míč propadne. To se potvrdilo při Buchově vyrovnávací trefě. Krásně propálil balon zhruba z deseti metrů. To byl důležitý moment. A pak se nám podařilo výsledek otočit v náš prospěch.

Před Buchovou brankou odvolal VAR kvůli ofsajdu Řezníčkův gól na 2:0 pro Zbrojovku. To byl důležitý okamžik, že?

Pochopitelně. To nám nahrálo. Zvlášť když jsme hned z protiútoku skórovali my. Během minuty bylo všechno jinak, a my jsme byli rázem na koni. Zbývala nám ještě spousta času na vítěznou branku.

Jak vám cestu za třemi body ztěžoval náročný terén?

Trávník byl měkký, což asi byla jedna z příčin, proč jsme tak dlouho dobývali domácí branku. Nebylo snadné dát na něm přesný centr. A bohužel asi zapříčinil i dvě zranění. My jsme přišli o Lukáše Kalvacha, Zbrojovka o Filipa Součka.

Zbrojovka končila utkání v deseti bez vyloučeného Divíška. To už jste cítili, že máte zápas jednoznačně ve své moci?

Měli jsme za stavu 2:1 pro nás hodně brejků, které jsme ale bohužel nevyužili. Pořád jsme se tudíž museli mít na pozoru. Když je to jen o gól, může přijít vyrovnání z jedné standardky, nebo to třeba někdo přesně trefí. Naštěstí jsme my v nastavení zpečetili třetí brankou výhru.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brněnský Michal Ševčík (vlevo) střílí hlavou úvodní gól v ligovém utkání s Plzní.

Asi je pro vás neskutečně důležitá...

Jasně. Vždyť už se nám nepovedla poslední dvě ligová kola na podzim, a před týdnem přišla nečekaná domácí porážka s Hradcem. Takže jsme nutně potřebovali najet znovu na vítěznou vlnu. To se nám podařilo. Musíme teď ale výhru z Brna potvrdit za týden před našimi fandy v dalším ligovém duelu s Českými Budějovicemi.

Reklama