V ostravském derby se v rámci exhibičního klání střetli zástupci místního 1. SC Tempish Vítkovice a FBC ČPP Bystroň Group Ostrava. Šlo o reprízu osmifinále z minulého ročníku doprovodné soutěže Livesport Superligy a hráči FBC měli velkou motivaci k odplatě za loňské vyřazení. 

Možná i proto Kuczera zvolil tak sebejistý výrok. Chtěl postrašit soupeře. „Vidím to jednoznačně. Dám tři góly, náš ‚Pinky‘ chytne všechny nájezdy,“ dodal.

Čtrnáct týmů, jediný vítěz. Kdo letos ovládne penaltové drama?
Florbalová show v Deníku: Kdo ovládne oblíbenou soutěž "penalty shot battle"?

Do brány se na druhé straně postavil Denis Jasiok, jeho někdejší spoluhráč. „Jsem zvědavý, jestli si Šimon připravil nějaké nové kličky, nebo to bude stará známá klasika,“ řekl gólman hájící barvy klubu 1. SC Tempish Vítkovice, jenž patří v posledních letech mezi nejlepší týmy české nejvyšší soutěže. 

Šikovnost i štěstí

Penalty Shot Battle - napínavá série trestných nájezdů, při níž rozhoduje kreativita, šikovnost a mnohdy také štěstí - opět nezklamala.

Ve čtvrtém souboji sice nedošlo na velkou kličkovanou, ale schované prudké střely potrápily brankáře. Kuczerova předpověď vyšla jen zčásti: on se prosadil opravdu třikrát, ovšem brankář Jan Binder se zpočátku trápil. Nakonec však našel recept na troufalé pokusy teenagera Adama Zubka z Vítkovic.

Tom Ondrušek se v Hradci Králové rozloučil s reprezentační kariérou.
Dvanáct let tvrdé práce. Ondrušek naposledy dovedl reprezentaci k vítězství

Ostrava vyhrála 3:2 a může se těšit na čtvrtfinálového soupeře, jímž budou hráči Bohemians. 

V dalším souboji se florbalový míček vrátí do Čech, potkají se zástupci Mladé Boleslavi a Pardubic. Už ve středu 8. února na webu Deníku. 

Pravidla „penalty shot battle“ jsou snadná. V první fázi se uskuteční sedm kvalifikačních soubojů, ze kterých vzejdou postupující do čtvrtfinále. Osmého šťastlivce vyberou fanoušci v hlasování Deníku. Následně dojde na vyřazovací fázi - čtvrtfinále, semifinále a finále. Vítězí ten, kdo dá víc gólů než soupeř.