Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Dívka (15) z Ústí brutálně zmlátila kamarádku: Byly to likvidační údery, tvrdí trenér MMA

Autor: rc - 
7. února 2023
06:50

Po sociálních sítích se koncem ledna začalo šířit šokující video z Ústí nad Labem. Ve videu patnáctiletá dívka brutálně napadla o dva roky starší kamarádku. Útoku, k němuž došlo v parku v Krásném Březně, přihlížela nečinně parta mladistvých, která si vše natáčela na mobil. Záchranáři a profesionální zápasníci, kteří video viděli, pro zpravodajský web CNN Prima News uvedli, že útok mohl mít fatální následky.

Nezletilá agresorka ve videu dívku povalí na zem, začne ji mlátit do hlavy, kope ji a nepřestává, ani když napadená prosí, ať ji nechá být. Přihlížející útočníci říkají, aby dívku nekopala do hlavy. Nicméně napadené dívce nikterak nepomohli. „Budu,“ odvětí agresorka.

Video  Napadení dívky v Ústí nad Labem.  - Facebook
Video se připravuje ...

Mohla ji zabít

Právě údery do hlavy mohly mít tragické následky. Mluvčí záchranářů Prokop Voleník pro CNN Prima News uvedl, že mohly způsobit otřes mozku i krvácení do mozku, což může způsobit až smrt pacienta. „Dále kopy nebo údery do krku, šlapání na krk nesou velké riziko poranění krční páteře s následným ochrnutím,“ dodává mluvčí s tím, že šlapání na hrudník může způsobit zlomeniny žeber s propíchnutím plic i srdce. Profesionální trenér MMA zápasníků Pavel Kravec uvedl, že se jednalo o „likvidační údery“. Podle něj „kopy do hlavy a dupání vůbec nemají nic společného s klasickou bitkou.“

Napadená dívka je podle výše zmíněného zpravodajského webu v ústavu, z něhož utekla.

Proč nepomohli?

Česko šokovalo, že brutálnímu napadení přihlíželi další lidé, a nezasáhli. Dětský psycholog Miloslav Čedík již dříve pro Blesk uvedl, že se mohlo jednat o spřízněné osoby útočnice. „Mohli to brát jako druh povyražení, vytržení ze stereotypu, nudy,“ dodal Čedík. „Další lidé přihlížejí něčemu, co dělá agresor a co je špatné, ale nic neudělají, protože se bojí, aby se agrese pak neobrátila proti nim,“ vysvětlil.

monstr ( 7. února 2023 10:47 )

Co by se jí mohlo stát? Jednak píšou že je nezletilá a za druhé a to je nejdůležitější je to dítko hnědočechů, tím je jasné dána výše trestu!

jaramila ( 7. února 2023 08:28 )

Doufám, že tu šílenou mrchu pořádně potrestají a
nebudou brát ohled na věk, je to nebezpečná sadistka,
která patří do vězení !

pragver ( 7. února 2023 08:00 )

Policie a sociálka měly ihned konat ! Tuhle agresivní nebezpečnou šl*ápotu zavřít okamžitě do diagnostického ústavu pro mladistvé minimálně do 18 let, rodiče postavit před soud a odebrat jim za rodičovskou výchovu dcery dávky !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání