Vítězné florbalistky Vítkovic si prohlédly Novou radnici

7/2 2023

Jako jednoznačný triumf ženského výběru 1. SC TEMPISH Vítkovice vyzněl ročník 2022/23 Poháru Českého florbalu žen. Ostravský celek obhájil loňský titul, přičemž v turnaji ukázal neuvěřitelnou herní a výsledkovou jistotu. Vítkovické hráčky se přišly s pohárem pochlubit na ostravský magistrát, kde je s gratulací přivítal náměstek primátora Jan Dohnal.

Vítězné florbalistky Vítkovic si prohlédly Novou radnici

Hráčky 1. SC TEMPISH Vítkovice přinesly ukázat pohárovou trofej. Foto: MMO

Vítkovice prošly turnajem bezmála jako ten pověstný nůž máslem. Po jednoznačných duelech s IBK Hradcem Králové (13:1), Aligators Kloubouky u Brna (11:0) a FBC Intevo Třinec (11:2) připustily pouze jedno jediné drama. V semifinále je potrápil městský rival FBC ČPP Bystroň Group Ostrava, který „tempishky“ nakonec zdolaly 8:7. Finále proti pražskému Tatranu Střešovice měly Vítkovice pevně v rukou, o čemž svědčí výsledek 11:0.

Florbalistky spolu s jejich trenérem a zástupci vedení klubu čekalo přijetí v radničních prostorách. Hosté se s náměstkem Dohnalem podělili o zážitky a dojmy z vítězného tažení za pohárem, pověděli něco o svých plánech a také prozradili leccos z klubového zákulisí. V závěru setkání obdrželi dárkové tašky a užili si výhled z věže Nové radnice, nejvyšší radniční věže na území České republiky.

K fantastickému úspěchu florbalistkám 1. SC TEMPISH Vítkovice upřímně gratulujeme. Statutární město Ostrava je hrdým klubovým partnerem!