reklama

Zoceli - brněnský rámař Martin Saida spouští web

Autor: Keli, vydáno: 8.2.2023

Znáte Zoceli? Ne? Tak to napravte. Martin Saida vyrábí rámy na kola. Z čeho? Z oceli! Vše o značce a rámech Zoceli se dozvíte na právě spuštěném webu Zoceli.cz. Více o prozradí sám rámař Martin Saida.

Zoceli.cz

Jmenuji se Martin Saida a chtěl bych Vám v krátkosti představit nový web Zoceli a vlastně i myšlenku Zoceli jestli ji ještě neznáte. Doteď jsem fungoval víceméně pouze na Instagramu @zoceli_bikes, kde jsem sdílel výsledky mé práce, ale chtěl jsem lidem více vysvětlit co dělám, proč to dělám, jak to dělám a další. Nakonec vznikl nový web v podobě jak ho vidíte, podílel se na něm i můj brácha Ondra Saida, který je tvůrce oblečení Shredwear.
Na webových stránkách se dozvíte vychytávky jednotlivých rámů a také si je můžete objednat pomocí objednávkového formuláře. Občas vznikne rám, který je navíc a ještě nemá svého majitele a ten můžete mrknout v sekci "Rámy nahned".

Zoceli je z oceli!

Z názvu Zoceli si asi odvodíte, že pro výrobu rámů je použitá ocel. Ačkoliv se zdá že ocelový rám je těžký rám, tak jde dosáhnout i poměrně slušné hmotnosti. Používám zeslabované trubky italské značky Columbus a také švédskou chrom-molybdenovou ocel. Rámy vyrábím sám, ručně v malé dílně v Brně. Všechny části ať už to jsou vahadla, hlavová trubka a další části rámu jsou vyráběné u místních firem. Je to taková další možnost, když nechcete kolo co má každý.

 

Především fully, ale bude toho víc

Zaměřuji se převážně na celoodpružené rámy, ale mám v nabídce také trailový pevňák. Portfolio není nikterak velké, ale doufám, že časem rozšířím nabídku o i další kategorie. V plánu je nízko zdvihový trailový rám, také dirťák a další. Na stránkách najdete čtyři rámy, které jsou zaměřeny na freeride/bikepark Dobordelu, enduro Naosm, slopestyle Nanetro a trail Na tvrdo. Je tu velká škála povrchových úprav a individuálních řešení.

Pokud by Vás něco zajímalo nebo se chtěli na něco zeptat, tak klidně napište.
Díky a čus Martin, Zoceli

Foto: Jara Sijka a archiv Martina Saidy

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Ádoš 9.2.2023 - 15:49

    "NAOSM" je sexy. "DOBORDELU" má jistě funkční geometrii, ale na fotkách moc krásy nepobrala. Vypadá trochu, jak kdybych s kolem vožralej po cestě domů narval čelně do zdi. Úhel horní rámové trubky je opticky takový strmý, připomíná mi to staré, nakoplé sjezďáky, na kterých jsem začínal v roce 2005.

    • anonymní uživatel Ádoš 9.2.2023 - 15:50

      Každopádně Martinovi fandím a smekám čepičku až na zem. Šikovný PÁN!

    • anonymní uživatel Martin Saida (saida.martin (a) gmail.com) 10.2.2023 - 12:09

      nepopírám že jsem vožralej byl ale stejně díky :D

  • anonymní uživatel TRUE Ádoš ze Zbraslavi 9.2.2023 - 17:19

    Že tě to pořád baví..

  • anonymní uživatel Ádoš 9.2.2023 - 18:21

    Já spíš nechápu, proč ze sebe veřejně/neveřejně děláš tak dlouho pitomce. Minimálně IT správce fóra a administrátoři mohou, budou-li chtít, ověřit, že I.P adresa, z které píšeš nebyla mnou nikdy využita. Nerozumím, proč máš pořád potřebu dělat tyhle vylomeniny. Na jednu stranu, o prd jde. Na druhou stranu se vsadím jak poslední cikán od poutě, že máš nějakou formu určité psychické poruchy. Jsi lehce toxický (a)

  • anonymní uživatel Shnecksrider 10.2.2023 - 9:04

    Ten web je moc pěkně udělanej! Bejt NaTvrdo s kratší zadní stavbou pro 650B, vážně bych o něm začal uvažovat na příští zimu.

  • anonymní uživatel Karel 10.2.2023 - 9:14

    Skvělá práce! Držím palce a doufám, že vám to pojede. Plánujete expandovat i za hranice?

    • anonymní uživatel Martin Saida (saida.martin (a) gmail.com) 10.2.2023 - 12:08

      Diky za slova :) Nevím přesně co myslíš expandovat za hranice ale zákazníků ze zahraničí je více než českých.

  • anonymní uživatel CanaLL 11.2.2023 - 13:41

    moc pěkný chlape! smekám až na zem! NaTvrďák je boží, vidět to vloni při stavbě novýho oře, tak bych neváhal... Cena cca? jen ze zvědavosti :)

  • anonymní uživatel Habrann 14.2.2023 - 20:21

    Celkem originalni nazvy kol! :D Lidi ze zahranici to asi jenom tak nepochopi. :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí