Dnes Čtvrtek - skorojasno 10°C
Zítra Pátek - obcasny-dest 8°C
Čtvrtek 18. 4. 2024
Svátek má Valérie
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Dětská PrahaKoncertyPro děti

Struny dětem zvou na Báru Polákovou, Floexe, Petru Ernyei nebo Jiřího Vodičku

24. 3. 2023 - 26. 3. 2023
Rodinný festival Struny dětem opět poslední březnový víkend 24. až 26. března zamíří do divadla Minor a na Novoměstskou radnici, které rozehraje hudbou nejrůznějších žánrů, divadlem i tancem. 

Hudební program láká na jazz, world music, klasiku, elektroniku i chytrý pop. Vystoupí například Bára Poláková, skladatel a hudebník Floex, který pozve posluchače do tajemného světa Machinaria i dalších počítačových her nebo S.V.A Trio se svou pořádnou porcí jazzu.

Po stopách židovských skladatelů se návštěvníci vydají s Petrou Ernyei a na barevnou výpravu za lidovou hudbou z různých koutů Evropy je zvou „česká Värttinä” BraAgas. Příznivci klasické hudby se mohou těšit na netradiční setkání s houslistou Jiřím Vodičkou, klavíristou Martinem Kasíkem nebo dirigentem a skladatelem Janem Kučerou.

Nemohou chybět tradiční Pišlické příběhy v legendárním podání Ivana Trojana nebo O, O, O, Vajíčko s Martou Issovou v hlavní roli hmyzáckého průvodce. Letos Struny dětem myslí i na úplně nejmenší drobotinu a poprvé nabízejí program pro děti do tří let, s nimi rodiče mohou vyrazit na „swingovky“ v podání Kateřiny Steinerové.

Program otevře v pátek stálice divadla Minor – představení ZÁ-TO-PEK! …a tak jsem běžel. „Struny dětem jsou tradičně hravou hudební hostinou pro celou rodinu, na své si přijdou děti od těch nejmenších až po ty odrostlejší,“ láká na festival ředitelka Dana Syrová.

Jednotlivé akce jsou rozděleny dle věkových kategorií. Kompletní program a všechny podrobné informace jsou k dispozici na www.strunydetem.cz.

Vstupenky je možné zakoupit na webových stránkách festivalu nebo v pokladně divadla Minor.


Autor: Alo

Pálení Čarodějnic a stavění májky

Dnes v 09:33

Spolek za veselejší Střížkov a Praha 9 zvou na tradiční Pálení Čarodějnic a stavění májky v Parku Václavka. Masky čarodějnic a čarodějů vítány.

Průzkum: Klesá počet dětí v organizovaném sportu

Dnes v 07:40

Pokles sportujících dětí v České republice se nedaří zastavit. Naopak se stále prohlubuje. Zatímco v roce 2022 chodilo pravidelně do sportovních klubů 51 % dětí, v letošním průzkumu od agentury SANEP počet klesl na 46 %. Rovněž u mládeže strmě upadá zájem o pohybové aktivity během dne, a naopak...

Hostivařský session v Karolíně

Včera v 08:24

Hostivařský session v Karolíně se koná ve čtvrtek 18. dubna.

Musica Florea objevuje raného Janáčka

Včera v 07:51

Co má společného Leoš Janáček a baroko? Soubor Musica Florea se představí novým koncertním programem v dubnu. Letos slavíme 170 let od narození tohoto významného skladatele a při té příležitosti se Musica Florea chopila jeho nejranějších kompozic, aby je postavila vedle skladeb z počátku italského...

Den Země v Centrálním parku

16. dubna 2024 v 19:16

Na tradiční oslavu Dne Země v Centrálním parku, která bude zahájena společnou výsadbou dubu na loučce poblíž hřiště Sova, zve v úterý 23. dubna radnice Prahy 13.

Praha 9: Čarodějnice na Kolčavce

16. dubna 2024 v 09:27

Praha 9 zve na Čarodějnice v úterý 30. dubna od 15 do 20 hodin na louku před pivovarem Nad Kolčavkou v Libni.

Koncert Prahy 2 na Bastionu

15. dubna 2024 v 15:38

Cyklus Prahy 2 Hudba na hradbách na Bastionu je věnovaný převážně jazzu a dobré pohodě. V úterý 23. dubna můžete slyšet seskupení hudebníků, kteří se velmi dobře zapsali na naší hudební scéně a jsou příslibem pro tento žánr.

Praha 1: Duševní zdraví dětí - deprese, úzkost, sebepoškozování

15. dubna 2024 v 07:20

Webinář se koná ve čtvrtek 25. dubna od 16 hodin.

Čarodějnice v parku U Čeňku

15. dubna 2024 v 06:17

Odpoledne se zábavou, občerstvením, aktivitami a pálením čarodějnice. V úterý 30. dubna si můžete užít zábavu v parku U Čeňku.

V Praze 4 otevřeli Doupě, klub bude pomáhat dětem a mladistvým

14. dubna 2024 v 08:46

Praha 4 má nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, klub Doupě. Klub s nízkým prahem znamená, že je otevřen dětem a mládeži bez nutnosti udávat jméno, věk, adresu či jiné osobní údaje. Pomáhat bude hlavně dětem a mladistvým, kteří se nacházejí v nepříznivé životní situaci nebo jsou takovou situací...

Divadelní festival pro děti

14. dubna 2024 v 01:44

Praha 6 zve 19. – 20. dubna všechny děti se zájmem o divadlo na již 8. ročník divadelního festivalu ŠESTKAfest. Festival přináší možnost seznámit se s tvorbou dětských a studentských souborů ze Stanice techniků, ale i dalších přizvaných hostů.

Kašpárek v pekle

12. dubna 2024 ve 12:30

V sobotu 13. dubna se to bude v Městské knihovně na Mariánském náměstí  hemžit čerty.

Dubnové Varhanní nešpory maltézských rytířů

11. dubna 2024 ve 12:21

Varhanní nešpory maltézských rytířů uslyšíte v pondělí 15. dubna od 17 hodin.

Pohádka pro děti na Smíchově

11. dubna 2024 v 10:19

V sobotu 13. dubna v Kobce 17 na nábřeží na Smíchově uvidí děti pohádku. Od 14 hodin se promítá film Doručovací služba čarodějky Kiki z produkce Ghibli.

Další články
Nahoru