InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Divadlo A.Dvořáka: Jentl – drama podle povídky I. B. Singera

    pátek 17.5 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Mustang Bluesride

    pátek 17.5 19:00 - Club Highway 61 Kijevská 1474, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marcel Nousek: Bez kvalitní přípravy a tréninku se moc neuhraje

SEMICE – Semičtí fotbalisté si odbyli premiérový podzim v krajském přeboru. Na kontě mají patnáct bodů a patří jim dvanácté místo. Podle trenéra Marcela Nouska je mezi A třídou a krajským přeborem velký rozdíl. ,, Je to obrovský skok. V A třídě jsme měli vyrovnaných nebo těžkých zápasů pár. V krajském přeboru je to naopak a není lehký soupeř.“ Semice už absolvovaly soustředění v Borovanském mlýně a mají zatím naplánované dva přípravné zápasy a pohár s Mladou Vožicí. Také se chystají posilovat. Cíle pro jarní část mají Semice jasné ,,Určitě to bude udržení v soutěži a zlepšení se hlavně na domácí půdě,“ avizuje Nousek.

V podzimní části jste získali patnáct bodů a patří vám dvanácté místo. Jak jste po polovině sezony spokojený?

Jako nováček musím říct, že jsme nešli do soutěže s jasným cílem, ale určitě nepohybovat se na spodku tabulky a mít následně starosti s udržením v soutěži by bylo pěkné. Tedy určitá spokojenost může být.

Čekal jste, že budete v tabulce výš?

Osobně jsem si myslel, že budeme kolem desátého místa, ale každý by chtěl být výš, to je jasné.

Je to pro vás premiérová sezona v krajském přeboru. O kolik je náročnější než A třída?

Je to obrovský skok. V A třídě jsme měli vyrovnaných nebo těžkých zápasů pár. V krajském přeboru je to naopak a není lehký soupeř. Ukazuje se, že bez kvalitní přípravy a tréninku v sezoně toho moc neuhrajete.

Myslíte, že je krajský přebor v Semicích udržitelný i pro další sezony?

Momentálně se tu nějakou dobu hrát může, ale je otázka jak dlouho. Záleží, jak se bude mužstvo vhodně doplňovat. Aktuálně je v okolí Písku nouze o hráče a my jako klub, který nemá velké finanční možnosti, to máme složité. Věřím však, že se do Semic budeme moct na kraj ještě nějakou dobu chodit dívat.

Když se ohlédnete, které utkání vám udělalo největší radost a kdy naopak vás vaši svěřenci vůbec nepotěšili?

Radost jsem měl ve více zápasech. Výhra s Milevskem a Jankovem nebo venku Osek. Bohužel naopak těch horších bylo více, ale nejvíc mě mrzí derby s Protivínem a pak nešťastný zápas s Trhovkama.

Která ztráta vás nejvíce mrzí?

Každá ztráta mě mrzí. Zápas, který jsme nedotáhli do vítězného konce, byl ve Strakonicích, kde jsme pro neproměňování šancí jen remizovali.

Jak bude vypadat zimní příprava?

Absolvovali jsme čtyři dny soustředění v Borovanském Mlýně. Od té doby se každé úterý připravujeme na umělce na Masaryčce. Na středy máme v plánu využít přírodních krás v okolí Písku a každý pátek pak umělku FC Písek. Přátelské zápasy zatím máme 11. února s devatenáctkou FC Písek, 25. února se Sedlecem-Prčice a 4. března máme pohár s Mladou Vožicí. Také nám odpadl zápas s Katovicemi a hledáme náhradu.

Chystáte se do jarní části kádr posílit?

Určitě je třeba kádr rozšířit a do přípravy s námi jdou Jaroslav Vondrášek z Netolic, Jan Linhart z Prachatic a trojka z Hradiště. Uvidíme, jak se jim v přípravě bude dařit a zda náš tým doplní.

Je někdo z hráčů na odchodu?

Zatím nemám informace o odchodech a věřím, že nikdo neodejde.

Co říkáte na udělení stopky pro Martina Císařovského, který dostal téměř rok bez fotbalu? Jak jste rozhodnutí v klubu přijali?

Rozhodnutí se nese těžce. Odvolání u revizní komise proběhlo, ale nebylo nám vyhověno a tak musíme počkat, až jak dopadne odvolání po uplynutí části trestu. Když si vezmeme, jak jsou trestány úmyslné prohřešky třeba v první lize, tak mi tento nešťastný moment přijde naprosto neadekvátní.

Jak jste celou situaci, kdy došlo ke zranění gólmana Trhových Svin, viděl vy?

Martin se dostal za obranu po dlouhém pasu od spoluhráče. Ve vápně se o chvilku dříve dostal k míči než hostující brankář, který skluzem šel pod nohy Martina. V nešťastný moment, kdy náš hráč nastřelil míč do brankáře, musel se střetu vyhnout. Nadskočil a při přepadávání gólmana nakopl kolenem do hlavy. Nedokážu si představit v té rychlosti a dané situaci, aby to někdo udělal jinak. Bohužel to dopadlo těžkým zraněním hostujícího hráče. Za nás neúmyslný střet, kdy oba chtěli hrát míč. V první moment jsem avizoval rozhodčímu, že má být penalta. Ovšem po této nehodě, kdy se asi patnáct minut nehrálo, přišla pro našeho hráče červená a následně nesmyslný distanc. Předně jde o zdraví a věříme, že se hostující brankář brzy ukáže na hřišti a tak to bude i s Martinem Císařovským.

Po podzimu vede tabulku krajského přeboru Jindřichův Hradec. Vidíte ho jako hlavního adepta na postup?

Určitě, jak jsem říkal před sezonou, bude to jeden z hlavních adeptů na prvenství.

Jak naopak vidíte situaci na druhém konci tabulky? Kdo soutěž podle vás nezachrání?

Bude to určitě ještě velký boj a věřím, že se to vyhne našemu týmu. Zatím je na konci celek Prachatic s jedním bodem a bude to mít hodně těžké.

Jaké budou hlavní cíle v jarní části?

Určitě to bude udržení v soutěži a zlepšení se hlavně na domácí půdě. Umístění moc neřeším, ale kolem toho desátého místa to bude fajn.

Spolu s Protivínem a Milevskem jste jediní zástupci v krajském přeboru na Písecku. Jste spokojený s diváckou návštěvností?

Určitě jsem moc rád, že si i na takovou vesnici diváci udělají čas a někdy i ve velkém počtu nás přijdou podpořit. Za to jim moc děkujeme a budeme se snažit jim udělat v druhé půlce soutěže větší radost ze hry a výsledků.

Co byste řekl na závěr?

Chtěl bych jen poděkovat všem, kdo se na semickém fotbale podílejí, za jejich pomoc a služby. Všem popřát do nového roku hlavně zdraví, pohodu a dobrou náladu ať už na fotbale nebo kdekoli jinde.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace