The Callisto Protocol dostává hardcore režim
zdroj: Vlastní foto autora

The Callisto Protocol dostává hardcore režim

8. 2. 2023 14:00 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Když se duchovní otec Dead Space Glen Schofield v prosinci pokusil překročit svůj vlastní stín a spolu s kolegy ze studia Striking Distance vydali vesmírný horor The Callisto Protocol, dopadlo to sice celkem dobře, ale rozhodně ne zcela bez výhrad.

Hlavní výtka, kterou Pavel v naší recenzi vznesl, se týkala příliš nízké obtížnosti a v jejím důsledku i mizivé strašidelnosti. Že to prostě není pořádný horor, když vás vesmírní běsi nikdy nevezmou pořádně pod krkem, nezaženou do úzkých, zážitek stojí na akčním spektáklu, zdánlivě hroziví protivníci jdou k zemi na pár rán a munice k eliminaci všech hrozeb i možností svou postavu uzdravit máte vždycky dost.

Tyhle výtky by však nově nemusely platit. Alespoň tedy v případě, že se rozhodnete The Callisto Protocol rozehrát v čerstvě přidaném hardcore režimu. Na toho, kdo si troufne, čekají podstatně odolnější a nebezpečnější nepřátelé. Tvůrci navíc snížili přísun munice i lékárniček, což by ve výsledku mohlo znamenat, že vám místy opravdu poteče do bot. A to by ve vesmírném (a koneckonců i jakémkoliv jiném) hororu zkrátka mělo.

zdroj: Striking Distance Studios

Do hry krom toho přibyla i možnost zahrát si ji znovu v režimu New Game+, dorazilo i první ze čtyř plánovaných DLC. Netřeba se však přehnaně vzrušovat, jedná se pouze o balíček nových skinů. Další chystaná rozšíření by měla být zajímavější a krom kosmetických záležitostí nabídnout také nové herní módy a další obsah. Čtvrté DLC, které má dorazit v létě, by mělo obsahovat i rozšíření příběhu.

Stačí to, abyste The Callisto Protocol zkusili (nebo se do něj případně vrátili)? Či stejně jako mnoho dalších raději popadnete plazmovou flexu ve fantastickém remaku Dead Space?

Nejnovější články