Jako skladatel a klavírista Jiří často zpěvačku doporovázel a spolupracoval s ní na hudebních projektech. Jeho smrt přišla náhle a nečekaně. Slavný český hudebník se měl údajně zastřelit zbraní. 

Podle Nadi Urbánkové (†83), která byla muzikantovou blízkou přítelkyní, za tím určitě stále něco jiného. 

"Nevím, ale Jirka nikdy nebyl srab, a proto nevěřím, že spáchal sebevraždu. Prostě mi to k němu nesedí a myslím si, že to bylo zřejmě nějak jinak," řekla v minulosti Brabcova dlouholetá kamarádka a důvěrnice Urbánková.

Naďa nebyla jediná, kdo o sebevraždě někdejšího krále country pochybovala. Nad cizím zaviněním spekuloval také bývalý kriminalista z Jižních Čech, který je dnes už v důchodu. "Nebyl jsem přímo v tom týmu, ale kolega mi říkal, že sice se podíl někoho dalšího na Brabcově smrti nepotvrdil, ale ani přímo nevyvrátil. Otisky nikoho dalšího na zbrani nebyly, přesto to vážně není tak úplně směrodatné," prozradil.

Potýkáte se s problémy? Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc! Linka první psychické pomoci, nonstop a zdarma: 116 123 Linka bezpečí pro děti a mládež, nonstop a zdarma: 116 111

Video
Video se připravuje ...

Dominika se pokusila o sebevraždu! A Rezková objevila exekuci Brabce po 17 letech Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
43 fotografií