Dnes Úterý - oblacno 10°C
Zítra Středa - obcasny-dest 10°C
Úterý 23. 4. 2024
Svátek má Vojtěch
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Knižní tipy

Klára Janečková: V pasti

Karla se potýká s dávným traumatem, Madlen se snaží odpoutat od despotického partnera a Irena zase překonává zklamání z nevydařeného manželství. Většina z nás se alespoň jednou za život setkala s problémem, jenž se jevil jako neřešitelný. Mnohdy se do takové situace dostaneme vlastním přičiněním, někdy jsou ale na vině nemilosrdná kola osudu, která nás zastihnou nepřipravené.  

v-pasti Hrdinové této povídkové sbírky na takové zdánlivě nepřekonatelné překážky narážejí – ocitají se takzvaně v pasti – a každý z nich se s tím pere po svém. Sbírka povídek V pasti odkrývá lidské slabosti, trápení, ale také odvahu jim čelit. 

Upozorňuje na nebezpečí internetových seznamek a sociálních sítí a poodhaluje svět dnešní mládeže, který je temnější a komplikovanější, než se na první pohled zdá. Spisovatelka Klára Janečková při psaní zúročila léta praxe v roli dětské psycholožky a čerpala z životních příběhů skutečných lidí. 

Klára Janečková: V pasti, vydává nakladatelství Ikar, 248 stran, doporučená 299 korun

 


Autor: red

Magnesia Litera 2024 za detektivku patří Janě Jašové

Dnes v 07:56

Za svůj v pořadí druhý detektivní román Krutý měsíc ji získala cenu Magnesia Litera v kategorii Detektivka spisovatelka Jana Jašová z nakladatelství Motto, které patří pod křídla Albatros Media. 

Lenka Potůčková: Dálnice

Dnes v 07:48

Lenka Potůčková debutovala v loňském roce úspěšným historickým románem Návrat nežádoucí z českého pohraničí po druhé světové válce. V novince Dálnice vypráví opět příběh z minulosti, tentokrát z období let 1984–1990. Rodině Tomanových se otřese život v základech, když se matka Renata nečekaně...

Známé i skryté tváře moravské metropole najdete v hravém průvodci Brnem

Včera ve 21:20

Procházky, památky, místa, která nejsou na prvních místech turistických průvodců, ale rozhodně stojí za vidění, nabízí nový ilustrovaný průvodce Hravý průvodce Brnem, který vydává nakladatelství Fragment (399 Kč).

David Urban: Vražedná splátka

17. dubna 2024 ve 23:04

Vražedná splátka je název nového románu kriminalisty Davida Urbana, držitele Ceny Jiřího Marka za nejlepší detektivku roku 2022. Vyšetřování nového případu začíná nálezem hořícího luxusního auta s mrtvolou uvnitř ..  

Carl Gustav Jung: Odpověď na Jóba

14. dubna 2024 v 19:06

Své poslední dílo Odpověď na Jóba sepsal C. G. Jung roku 1952, devět let před svou smrtí. Tento významný text je psychologickým výkladem biblického příběhu o Bohem zkoušeném muži, který Jung považoval za „milník v dlouhém historickém vývoji božského dramatu“.

Felix Weiß: Zahradní ptáci

13. dubna 2024 ve 20:17

Zahradou se prohání pták – ale jaký druh a jak ho jen poznat? Tento atlas vám to usnadní. S pomocí jasných charakteristik a podrobných ilustrací lze rychle zúžit okruh možných kandidátů. 

Roman Kodet: Příběh samurajů

12. dubna 2024 v 17:59

Japonští středověcí válečníci – samurajové – se stali jedním ze symbolů Země vycházejícího slunce. Jejich zobrazení v nesčetných filmech, knihách či komiksech jim propůjčilo téměř mytickou podobu neohrožených bojovníků, jejichž meče rozsévaly smrt na bitevních...

Jean Giono: Muž, který sázel stromy

11. dubna 2024 v 11:10

Když byl Giono v roce 1953 požádán vydavatelem časopisu Reader’s Dígest, aby napsal příběh o nejpozoruhodnějším člověku, s nímž se kdy setkal, poslal mu tuto povídku, kterou chtěl vzbudit zájem o zalesňovací program.. Ve Vyšehradu vychází již v 8. vydání, opět s ilustracemi Heleny...

Nakladatelství Vyšehrad vstupuje do dalšího desetiletí se silným edičním plánem

11. dubna 2024 v 10:44

Nejstarší české nakladatelství slaví 90 let. Staví na tradici vydávání kvalitní české i překladové literatury, kterou dnes reprezentuje nová generace jeho autorů. Vyšehrad letos vydá téměř devadesát titulů. Čtenáři se mohou těšit na taková díla, jako jsou Proměny Země Petera Frankopana,...

Páteř a ploténky - Jak se zbavit bolesti zad

11. dubna 2024 v 10:37

Ronald Liebscher-Bracht a doktorka Petra Brachtová se již více než 30 let věnují vědeckému výzkumu a terapii. Během této doby se jim podařilo vyvinou jedinečnou a vysoce účinnou metodu léčby bolesti zad.

Tessa Randau: Hory, mlha, láska a já

10. dubna 2024 v 08:19

Hlavní hrdinka má pocit, že ji její manžel sotva vidí a vnímá. Touží po větší sounáležitosti, otevřeném dialogu s ním, a po něze. V naději, že k sobě zase najdou cestu, objedná pro oba víkendový pobyt v horách.

Marshall B. Rosenberg: Nenásilná komunikace v praxi

7. dubna 2024 v 11:18

Čeká vás nepříjemné setkání se šéfem. Právě vám volala učitelka, aby si postěžovala na vaše dospívající dítě. Je večer a pohádali jste se s partnerem. Co uděláte?

John Strelecky: Návrat do Kavárny na konci světa

6. dubna 2024 v 10:55

Vypravěč John býval vystresovaným manažerem, ale dnes už vede vyvážený a spokojený život. Jednou se při svých cestách na Havaji rozhodne pro vyjížďku na kole a zde, na samotném konci světa, narazí na kavárnu, která mu změní život.   

Alan Linnér, Anders Nyman: Láskyplná setkávání

5. dubna 2024 v 06:10

Je v 21. století ještě vůbec možné vybudovat a uchovat základy pevného a trvalého vztahu, v prostředí plném povrchní, roztříštěné komunikace, strachu, že o něco přijdeme, neschopnosti odkládat uspokojení či „sešívaných“ rodin, když navíc stále narůstá počet lidí žijících o samotě? I v této situaci...

Další články
Nahoru