Zpívala na svatbě prince Williama, teď jede do Česka! Které britské hvězdy letos uvidíme?

Ellie Gouldingová

Autor: ČTK

9. února 2023 21:26

Britský folk-popový zpěvák George Ezra vystoupí v úterý 21. února ve sportovní hale na pražském Výstavišti. Populární hudebník představí své loňské album Gold Rush Kid s úspěšnými singly Anyone For You a Green Green Grass.Do Česka přijede o něco později i další britská hvězda, zpěvačka Ellie Gouldingová vystoupí na festivalu Colours of Ostrava.

Ezra pravděpodobně na nějaký čas absolvuje své poslední rozsáhlé turné. "Hodně jsem si poslední roky užíval, ale nejsem si jistý, jestli to byla ta nejzdravější věc. Možná to nemusí trvat celý život, možná už jsem měl dost. Zažil jsem si velkou slávu ve svých dvaceti a možná je na světě ještě něco jiného, co bych mohl dělat. Možná," uvedl devětadvacetiletý hudebník v rozhovoru pro web Novinky.cz.

V České republice se Ezra s tříčlennou kapelou poprvé představil před devíti lety ve vyprodaném pražském Lucerna Music Baru. V létě 2018 vystoupil na festivalu Colours of Ostrava, v říjnu stejného roku pak vyprodal pražské Forum Karlín. V květnu 2019 poprvé koncertoval ve sportovní hale na pražském Výstavišti.

Britská zpěvačka, textařka a kytaristka Ellie Gouldingová vystoupí v létě na festivalu Colours of Ostrava. Festival se v ostravských Dolních Vítkovicích uskuteční od 19. do 22. července. Pořadatelé už dříve uvedli, že vystoupí i americká kapela OneRepublic, raper Macklemor či nigerijský zpěvák Burna Boye.

Umělkyně prodala osmnáct milionů alb a čísla jejích streamů jdou do deseti miliard. Do filmu Padesát odstínů šedi nazpívala ústřední skladbu Love Me Like You Do. Hitem soundtracku Dítě Bridget Jonesové se zase stal song Still Falling For You. Zpívala i v Bílém domě a na svatbě prince Williama a Catherine Middletonové. .

Témata: Ellie Gouldingová