Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Arsenal opět ztratil a nabídl šanci City, Félixova první trefa stačila Chelsea jen k bodu

Po senzační porážce v Goodison Parku 0:1 si Arsenal chuť proti Brentfordu nespravil. Ve 23. kole se s ním totiž v domácím prostředí rozešel smírně 1:1. Druhý Manchester City, který v neděli čeká Aston Villa, se proto v případě vítězství může ke "Gunners" přiblížit na rozdíl tří bodů. Nedařilo se ani pátému Tottenhamu, jenž utrpěl debakl v Leicesteru 1:4, a také čtvrtému Newcastlu. "Magpies" remizovali 1:1 v Bournemouthu, devátá Chelsea 1:1 na West Hamu.

Joäo Félix se raduje z prvního gólu v dresu Chelsea
zdroj: REUTERS

Arsenal šel v londýnském derby do vedení v 66. minutě, kdy Saka přesným centrem na zadní tyč oslovil střídajícího Trossarda, který po čtyřech minutách na trávníku otevřel skóre. Belgický záložník rozvlnil síť poprvé po lednovém příchodu z Brightonu.

O deset minut později se však v závaru ve vápně domácích nejlépe zorientoval Norgaard, posunul míč na Toneyho a nejlepší střelec hostů 14. gólem v sezoně zařídil osmému Brentfordu bod i prodloužení série bez nalezení přemožitele. "Bees" v lize neprohráli už 10 zápasů v řadě.

Roli favorita neustál ani Newcastle a nevyužil příležitost posunout se před Manchester United na třetí místo, na stadionu předposledního Bournemouthu mohl dokonce i prohrát.

Domácí se prosadili po půlhodině, když proti nejlepší obraně ligy skóroval Senesi. V nastavení první půle vyrovnal 10. trefou v ročníku Almirón. V závěru mohl Solanke patičkou zařídit domácím senzační skalp soupeře, ale Trippier odkopl míč z brankové čáry.

Tottenham na King Power Stadium tvrdě narazil

"Spurs" po důležitém vítězství nad Manchesterem City začali dobře i v Leicesteru, po čtvrthodině se dostali do vedení zásluhou Bentancura. Domácím se však podařilo duel obrátit dvěma slepenými góly. Nejprve ve 23. minutě skóroval oku lahodící ranou Mendy, o dvě minuty později na něj navázal po rychlém kontru Maddison.

Ve čtvrté minutě nastavení první půle technickou střelou zvýšil náskok "Foxes" Iheanacho a v druhé půli stanovil konečný výsledek 4:1 z podobné situace Barnes. Domácí se skalpem favorizovaného soupeře posunuli na třinácté místo, Tottenham je i nadále pátý.

Poslední Southampton podlehl doma Wolverhamptonu, i když hrál více než hodinu proti deseti. Po Alcarezově gólu hosté zápas ve druhém poločase otočili. Nejprve si vlastní branku vstřelil Bednarek a tři minuty před koncem rozhodl střídající debutant Gomes.

Fulham po postupu do osmifinále Anglického poháru uspěl i v lize, když Nottingham Forest porazil 2:0. Skóre otevřel v 17. minutě krásnou ranou do "šibenice" Willian, ve druhé půli potvrdil výhru střídající Solomon.

Součkovi uzmul vítězný gól VAR

Chelsea se v londýnském derby ujala vedení po čtvrthodině. Rekordní posila Fernández nacentroval do pokutového území, na míč si seběhl Félix a z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného Fabiańského. Po nešťastném vyloučení při debutu za "Blues" se portugalskému reprezentantovi návrat do sestavy podařil.

West Ham, který od úvodního hvizdu tahal za kratší konec, nicméně krátce nato odpověděl. Ve 28. minutě prodloužil Coufalův centr Bowen na zadní tyč, kde Emerson doklepl míč za Kepova záda.

Ve druhé půli se na výraznější šance dlouho čekalo, ale v 82. minutě se k úspěšné dorážce dostal Souček a rozjásal olympijský stadion. Jeho druhý gól v sezoně však nebyl uznán kvůli Riceovu ofsajdu.

"Blues" vyhráli z posledních sedmi ligových zápasů jen jednou a po třetí remíze za sebou jsou v neúplné tabulce devátí, West Ham je patnáctý.

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:

West Ham United – Chelsea 1:1 (28. Emerson - 16. Félix), Arsenal - Brentford 1:1 (66. Trossard - 74. Toney), Crystal Palace - Brighton 1:1 (70. Tomkins - 63. March), Fulham - Nottingham 2:0 (17. Willian, 88. Solomon), Leicester - Tottenham 4:1 (23. Mendy, 25. Maddison, 45.+4 Iheanacho, 81. Barnes - 14. Bentancur), Southampton - Wolverhampton 1:2 (24. Alcaraz - 73. vlastní Bednarek, 87. Joao Gomes), Bournemouth - Newcastle 1:1 (30. Senesi - 45.+2 Almirón).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články