Na bývalé správní budově Schichtových závodů začaly demoliční práce
Stavební dělníci sundali střešní krytinu. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Střekov – Kolem budovy navezená zemina a oplocení.  Kusy suti létají dolů. Stavební dělníci sundávají střešní krytinu. To je současný pohled na bývalou správní budovu Schichtových závodů v Žukovově ulici.

Střekované se začali obávat, že začala demolice budovy. Důvodem jsou informace z posledních týdnů o jejím chystaném zbourání. „Vývoj okolo budovy sleduji. Vím, že začaly demolice lehkých konstrukcí. Pokud budova stojí, je stále o co bojovat,“ reagoval na současné dění a dotaz redakce e-ústí.cz ústecký historik, muzejník a senátor Martin Krsek, který bojuje o záchranu významné stavby z hlediska historie Ústí nad Labem.

Podle dostupných informací ohlásil vlastník správní budovy, společnost STZ Development, počátkem září 2022 svůj záměr odstranit části stavby, kdy v polovině listopadu 2022 bylo vydáno rozhodnutí o odstranění stavby. Zastavením demolice bývalého ředitelství Schichtových závodů se bude v pátek 17. února 2023 zabývat mimořádné ústecké zastupitelstvo.

1202 stz demolice2

1202 stz demolice3

SOUČASNÝ POHLED NA SPRÁVNÍ BUDOVU. FOTO: PETR SOCHŮREK

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru