Zde může být vaše reklama.

Nerozhodný výsledek Fotbalisté SK Sigma Hradec doma nezvládli

Fotbalisté SK Sigma Hradec doma nezvládli

foto: Petr Pelíšek

12. 02. 2023 - 17:18

V 19. kole FORTUNA:LIGY měli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma za soupeře Hradec Králové. Cíl pro Hanáky zněl jasně – zabodovat naplno a držet postavení v první šestce tabulky. To se úplně nepovedlo, Sigma doma ztratila dva body.

Trenér Václav Jílek měl k ruce téměř kompletní tým, hrát nemohli jen rekonvalescenti Vilém Fendrich a Juraj Chvátal. V sobotu pak nastoupili v přípravě za béčko Tomáš Digaňa, Filip Slavíček, Tomáš Zlatohlávek, David Vaněček, Jáchym Šíp, Denis Kramář, Filip Uriča, Štěpán Langer a Matěj Hadaš. V sestavě Hradce nastoupili v základu brankář Michal Reichl a stoper Ondřej Ševčík, odchovanci Sigmy.

Sigma prahla po bodech, ale začala ne právě dobře. Už v 8. minutě totiž po přímém kopu inkasovala, když Ventúra neuhlídal Leibla. Tím byl další ráz zápasu jasně daný. Hradec mohl pečlivě bránit a čekat na nějaký ten brejk. Hanákům se sice povedlo poměrně rychle srovnat, v pětadvacáté minutě skóroval Ventúra. Ale jinak to byl potom stále spíše boj o prostor a vzduch, moc šancí se nerodilo. To přetrvávalo i po poločasové přestávce. Stav se zase měnil po hodině hry, když hradecký brejk po pravém křídle zakončil na první tyčce Koubek. Sigma se pak snažila o zvrat, ale v rozkouskované hře spoustou přerušení se jí nedařilo dostat do potřebného ofenzivního tempa. Nakonec se Olomouckým povedlo srovnat, to když se osm minut před koncem po přihrávce Růska trefil z druhé vlny Vodháněl.

„Cítíme zklamání, byli jsme si vědomi toho, že to je zápas o šest bodů. Pokud máme ambice udržet se v šestce, tak to bylo důležité utkání a my jsme ho nezvládli vítězně. Dvakrát jsme prohrávali, Hradec dokáže velmi dobře bránit, tak ten bod asi nějakou hodnotu má. Ale je to málo, budeme muset tu ztrátu nahradit v nejbližším venkovním utkání,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FC Hradec Králové 2:2 (1:1)

Branky: 25. Ventúra, 82. Vodháněl  – 8. Leibl, 63. Koubek. Rozhodčí: Všetečka – Pečenka, Líkař. ŽK: Ventúra, Beneš, Fortelný – Ryneš, Čihák, Leibl, Pudhorocký. Diváci: 2202.

SK Sigma: Trefil – Pokorný (67. Vodháněl), Beneš, Vraštil – Navrátil (67. Matoušek), Fortelný (90 +4. Poulolo), Breite (62. Zorvan), Ventúra, Zmrzlý (67. Sláma) – Růsek, Chytil. Trenér Václav Jílek.
Hr. Králové: Reichl – Čihák, Ševčík, Leibl (45+1. Čech) – Gabriel, Kodeš, Rada (75. Pudhorocký), Novotný (46. Harazim) – Smrž – Ryneš, Koubek (90+3. Dvořák). Trenér Miroslav Koubek.

Další články