8. kolo KP a RP

Osmé kolo mohlo zvláště v KP již hodně napovědět o sestupujících i vítězích skupin.

 

V KP se hrál zápas Bakov n.J. B – Lysá n.L. D 4:4

Chess-Results Server Chess-results.com – Krajský přebor SŠS 2022/23

I zde bylo vidět, že záchranářské práce vypukly na plno. Lysá přijela v čele s GM Medunou a na druhé šachovnici nastoupila podruhé v sezóně Anna Marie Koubová, podobně jako na třetí Josef Kožený. Později jsme se dozvěděli, že hosté přijeli pro 3 body a sestavě obětovali i výsledky v 1.lize.

Nás zamrzelo, že se opět nedostavil Petr Hulín. Samozřejmě to družstvo rozhodilo, ale o to více nás to nutilo bojovat. Zápas se nevyvíjel moc dobře. Kromě kontumace na první šachovnici stál  podezřele Petr Garšic i Danyil. Jardova a moje pozice také nebyly žádná hitparáda. Otočku ve skóre zahájil tentokráte Martin. Jeho soupeř při přechodu ze střední hry do koncovky zahrál nepřesně a dovolil mu rychle vyhrát. Vzápětí však prohrál Petr Garšic, takže 1:2.  Výborně zahrál Kuba Beran. Za celou partii nestál s černými hůře, potvrdil, že umí kombinovat a poté co soupeři odebral pěšce na c7  zůstal s figurou víc a naším druhým bodem. Partii otočil i Danyil, když na soupeře se špatným časem vytáhnul pěkný taktický obrat a získal celou věž. 3:2 V tu chvíli to vypadalo docela nadějně. Zbylé 3 partie měly velký remízový potenciál. Radek remizoval, i když skoro jako vždy mohl partii ještě komplikovat. Jarda byl pod velkým tlakem a bohužel prohrál. Za stavu 3,5:3,5 dohrával p.Jaček koncovku střelce proti jezdci. Trochu jsme se o něj báli, protože dohrával jako poslední a byla to náročná partie. Nakonec se ale hráči domluvili na remíze a tak vzhledem k sestavám i průběhu bod za 4:4 bereme.

 

Dobrovice C – Bakov C 6:2

Chess-Results Server Chess-results.com – Regionální přebor SŠS 2022/23 – skupina C

Proti soupeři, který měl na všech šachovnicích převahu elo bodů nemělo naše C-družstvo moc šancí. Potěšila tak hlavně výhra Dalibora a remízy Zdeňka Malíka a Martina Pelanta. Ostatní se proti silnějším soupeřům neprosadili. Již nyní ale víme, že Bakov C tentokráte neskončí hůře než na 6.místě a v případě vítezství v posledním kole to může být ještě výrazně lepší umístění.

 

-mr-

Zanech komentar