Buggyra má nejen závodní mercedesy GT3 i GT4.

Jiří Mičánek je novým ambasadorem Mercedes-Benz, spojil se se prodejcem Samohýl MB

Závodník a manažer týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra Jiří Mičánek jr. se stal ambasadorem dealerství Samohýl MB ze Zlína, které je autorizovaným prodejcem značky Mercedes-Benz v Česku. S německým výrobcem luxusních vozů pojí letošního českého vicemistra v závodech do vrchu dlouholeté sympatie.

Spojení závodnického jména Mičánek s dalším významným motoristickým jménem Samohýl je vyústěním dlouhodobé spolupráce mezi Jiřím Mičánkem, Martinem Samohýlem, který ve třetí generaci zlínské dealerství vede a také značky Buggyra, s níž je spojen Mičánkův tým.

 

„Jsem rád, že se tyto tři věci propojily. Je to z mého pohledu logický krok, ke kterému směřovalo i to, že se s Martinem známe, jsme podobně staří a máme stejný vkus na auta,“ směje se Jiří Mičánek. Ten na začátek spolupráce dostal ultimátní čtyřdvéřové kupé AMG GT 63 S. Ještě v letošním roce by měl přesednout do vrcholné verze limuzíny třídy S vyráběné pod značkou Maybach.

„Jirka miluje mercedesy a jezdí s nimi v běžném životě, známe se, jsme přáteli. Je logické, že jsme se domluvili, přece ho nenecháme jezdit ve vozech jiných značek,“ říká se smíchem Martin Samohýl. Šéf zlínského zastoupení značky ale vidí ve spolupráci s Jiřím Mičánkem i ryze praktický bonus.

„My ta auta jen neprodáváme a neservisujeme, zkrátka nás baví. Kolem značky Samohýl MB je komunita přátel a zákazníků, které bereme během roku i na okruhy. Spojení s Jirkou, který má za sebou úspěšnou okruhovou kariéru a je i dnes aktivní závodník, je pro nás přínos i v tomto směru. Očekávám, že od něj budeme dostávat na auta zpětnou vazbu, kterou můžeme předávat i našim zákazníkům,“ vysvětluje Martin Samohýl, jehož dědeček jednu z neznámějších značek na celém Zlínsku před více jak 30 roky zakládal.

 

Spolupráce mezi značkou Samohýl MB a Mičánek Motorsport powered by Buggyra má vazbu i na další aktivity v motorsportu. „Buggyra má aktuálně závodní mercedesy pro třídy GT3 i GT4 a shodou okolností právě „gétéčtyřku“ si tým kupoval od Martina Samohýla,“ upozorňuje Jiří Mičánek.

Jak se s novým AMG GT 63 S sžívá, mohou fanoušci sledovat na sociálních sítích Jiřího Mičánka, především na instagramovém profilu jiri_micanek.

 

v