Sleduj nás

Šel jsem do toho s velkým rizikem, abych se hlavně nezranil, protože odlétám na kemp do Thajska, vysvětlil Vlasto Čepo svůj opatrný výkon

Šel jsem do toho s velkým rizikem, abych se hlavně nezranil, protože odlétám na kemp do Thajska, vysvětlil Vlasto Čepo svůj opatrný výkonFOTO: OKTAGON MMA

Narychlo upečený souboj, ve kterém se utkala legenda bojových sportů Hector Lombard a slovenský střelec Vlasto Čepo, zůstal trochu za očekáváním fanoušků. Rohovnický duel proběhl v upravených pravidlech, kdy se dalo zvítězit pouze knockoutem. Toho se diváci nedočkali, a tak se zrodila remíza, která vyvolala až zbytečné emoce na sociálních sítích.

Když mu ve čtvrtek večer zazvonil telefon s nabídkou na zápas s Hectorem Lombardem, nemohl uvěřit, že se mu to nezdá. V tu dobu již Vlasto Čepo věděl, že očekávaný souboj s Matějem Peňázem opět neproběhne, ale i tak se musí připravit na dubnový termín a jiného soupeře. 

„Šel jsem do tohoto zápasu s velkým rizikem v hlavě, abych se nezranil, protože za pár hodin odlétám do Thajska, kde mi začíná příprava na dubnový zápas. Nešlo to tedy tak, jak bych chtěl, ale vždycky to nejde tak, jak by si člověk přál. Byla to brutální zkušenost. Jsem zdravý, takže se nyní mohu soustředit na přípravu. Děkuji všem za podporu a uvidíme se v dubnu. Děkuji legendě Lombardovi. Ve čtvrtek mi zvonil telefon, jestli nechci v sobotu bojovat s Hektorem? Bral jsem to jako vtip. Bylo mi však vysvětleno, že jde skutečně o nabídku na zápas, takže jsem ani sekundu neváhal. Ruku na srdce, ti, kteří sledují MMA více jak rok, dobře vědí, jaký je to psychopat. Doporučuji se podívat na jeho highlighty,“ popsal EL Chapo důvody, proč do soupeře nevlétl jako obvykle.


V zápase bylo vidět, že i když Lombard není kovaný boxer, disponuje neskutečným přehledem a je připravený každou chybu tvrdě potrestat. Pokud by se povedlo získat Kubánce i na regulérní MMA zápas s plnou přípravou, určitě by bylo zajímavé sledovat, čeho je i v šestačtyřiceti letech schopný. Podobnou možnost ostatně Lombard po zápase s Čepem naznačil.

„Nejprve bych rád poděkoval OKTAGONu a všem, kteří se přišli podívat na turnaj. Připomínám, že jsem ten zápas vzal opravdu na poslední chvíli. Ukázal jsem však, že jsem bojovník. Není to tak, že bych uměl jen judo, BJJ atd. Dokážu cokoliv a dnes jsem si zkusil box. Vrátím se a budu tady pro vás bojovat. Možná to bude souboj s vaším největším šampionem. Budu na to tvrdě trénovat, takže to bude šílené,“ potvrdil Hector možnost další spolupráce se žlutočernou organizací. 


S kým byste jej v polotěžké váze chtěli vidět? Podle nás má v hlavě jedno konkrétní jméno, které má přezdívku po humanoidním stroji ze stejnojmenného filmu…


Další články