Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Rodina fotbalového trenéra přišla při požáru o dům. Na pomoc vznikla sbírka

Josef Just je bývalým hráčem Jablonce, v klubu dlouhá léta působí jako trenér, pomáhá i se správcováním areálu klubu. Před pár dny jeho rodinu postihla tragédie – jejich dům v Loužnici zničil požár. Na podporu rodiny vznikla sbírka, kterou podpořil i jablonecký fotbalový klub.

Při požáru rodinného domu se naštěstí se nikomu z rodiny nic nestalo. Ovšem materiální škoda je obrovská, rodina přišla o střechu nad hlavou, veškeré vybavení domu a oblečení. „Požár propukl v odpoledních hodinách, kdy se maminka Ivetka se synkem nacházeli venku poblíž domu. V okamžiku, kdy uviděla kouř, okamžitě zavolala hasiče. Víc bohužel udělat nemohla a než se na pomoc seběhli sousedé, musela i s Kubíčkem přihlížet, jak jim vše mizí před očima,“ uvedla zakladatelka sbírky Zuzana Řeháková.

Rodina sice vyvázla bez zranění, při požáru ale uhynuly jejich kočky. „Nepodařilo se je zachránit, což je pro rodinu další obrovská rána,“ dodala.

Justovi nyní potřebují zajistit základní věci, provizorní bydlení a komunikují s úřady. „Peníze tak půjdou na nákup a zajištění nezbytných věcí, o které kvůli požáru přišli, na náklady spojené se zajištěním přechodného bydlení a později se určitě bude každá Koruna hodit i na odklízení sutin, rekonstrukci a vybavení nového domečku,“ dodala Řeháková.

Během čtrnáctého února bylo na účtu skoro 450 tisíc korun. Přispět můžete tady.

Josef Just je spjatý s fotbalovým Jabloncem, ale věnuje se také dalším sportům. Je bývalým hráčem FK Jablonec, dlouholetým trenérem zejména mládežnických družstev a podílí se také na přípravě tréninkových areálů a hrací plochy stadionu Střelnice. „Aktuálně vede spolu s Benjaminem Vomáčkou náš třetiligový B tým,“ doplnil mluvčí klubu Martin Bergman.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FK Jablonec a archiv

Štítky požár, loužnice, rodinný dům, sbírka, jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodina fotbalového trenéra přišla při požáru o dům. Na pomoc vznikla sbírka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.