Tým dorostenců FBC Kutná Hora postoupil do elitního koše

V sobotu 11. února se vydal tým dorostenců florbalového oddílu FBC Kutná Hora ke svým zápasům do nedalekých Čakovic. Díky skvělým výkonům z minulého kola postoupili do elitního koše, takže je čekali soupeři z Tatranu Střešovice a z Mladé Boleslavi.

První zápas jsme odehráli s Tatranem Střešovice, který je jeden z nejlepších týmů v celé lize. Kluci nic nepodcenili a vrhli se do zápasu s cílem potrápit soupeře a vyhrát. První dvě třetiny Kutnohorští tlačili a hrál se velmi rychlý a vyrovnaný florbal. Dokázali jsme je uzamknout na jejich polovině, kombinovali jsme a neslo to ovoce. Naopak soupeře jsme nepouštěli do žádných větších akcí a pohlídali si střed hřiště. Do třetí třetiny jsme vstupovali s výsledkem 4:3 pro soupeře.

Ve třetí třetině nám ale bohužel došly síly a Tatran předvedl svou zkušenost a ovládl tuto třetinu. Musím kluky velmi pochválit, že nic nevzdali do poslední vteřiny a hráli celý zápas v neuvěřitelném tempu a s technickou zdatností. Nutno vyzdvihnout i skvělou asistenci brankáře Matěje Němce, který svým výhozem našel Štěpána Blahníka a ten se nemýlil. Další neskutečnou branku přidal po individuální akci Kuba Martínek výstavním backhandem, za který by se nestyděl ani Jirka Curney.

Vstup do druhého zápasu byl téměř ideální, kdy jsme vedli 1:0 hned po 12 vteřinách hry. Bohužel v průběhu zápasu bylo vidět, že jsme veškeré své síly nechali v prvním zápase a bylo znát, že tým z Mladé Boleslavi měl o trochu více sil. K tomuto zápasu lze jenom říct, že díky Štěpánovi Blahníkovi a brankáři Matějovi Němcovi byl výsledek sympatický. Škoda neproměněných šancí v závěru utkání, kdy Kutná Hora z posledních sil vytvořila tlak na soupeře.

Z tohoto turnaje si odvážíme mnoho zranění, ale také skvělý pocit z předvedených výkonů. Na tyto výkony se budeme snažit navázat za 14 dní opět v Čakovicích a v následném play-off.

FBC Kutná Hora x TRAPOL Tatran Střešovice 3:8 (2:2,1:2,0:4)
Branky a asistence KH: 2. Marek Trník (Trpišovský), 12. Blahník (Němec), 29. Martínek.

FBC Kutná Hora x Předvýběr.cz Florbal MB Black 2:5 (1:0, 1:4, 0:1)
Branky a asistence KH: 1. Blahník, 28. Blahník (Kolář).

Sestava FBC Kutná Hora: Matěj Němec (G), Matěj Řípa (G) – Matyáš Vašíček, Ondřej Lokaj, Adam Štursa, Milan Svoboda, Šimon Trpišovský – Marek Trník, Michal Trník, Štěpán Blahník, Martin Landsmann, David Kobylarz, Denis Kolář, Štěpán Jaroš, Tomáš Tvrdík, Jakub Martínek.

Autor: Michaela Špulková

Zavřít menu