bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neznámí gólmani drží Ottawu. Jeden skoro vyrovnal rekord

15. února 2023, 10:00

David Zlomek

Ani někteří fanoušci Ottawy nevěděli, jaké gólmany má jejich organizace v rukávu. Situace je ale neúprosná, zranění skosila brankoviště na tolik, že do hry musí i ti, kteří v to asi nedoufali. A světe div se, daří se!

Když se ke konci ledna zranil Cam Talbot, padla tíha na druhého gólmana. Anton Forsberg však o víkendu utrpěl strašidelné zranění, které mu dost možná ukončilo sezonu. 

Do hry proti Edmontonu musel Dán Mads Sogaard, jenž nastoupil i do dalšího zápasu proti Calgary. A zvládl ho na výbornou! Dvaadvacetiletý gólman, pro něhož to byl čtvrtý zápas v NHL, dokonce dovedl svůj tým k vítězství, a tak se očekávalo, že nastoupí i v následujícím utkání.

Tým se ale rozhodl jinak. Proti Islanders nastoupil Kevin Mandolese. Že vám tohle jméno nic neříká? Není se čemu divit. Dvaadvacetiletý Kanaďan byl Senators draftován až v šestém kole v roce 2018, jeho budoucnost v NHL tak byla spíše loterií.

Přes juniorské soutěže se ale vyškrábal na farmu. Tam pár zápasů odchytal, nicméně v této i minulé sezoně pendloval mezi záložním týmem a nižší ligou ECHL. Své šance se ale nevzdal a dnes v noci se mu splnil sen. 

„Když jsem se to dozvěděl, projely mnou snad všechny emoce. Od nervozity, přes nadšenost až po radost,“ vykládal.  

A byl z toho debut jako hrom. Mandolese se ničeho nezalekl a byl hvězdou večera. Obdržel sice dvě branky, nicméně předvedl hned 46 zákroků! Kdyby chytil o dvě střely navíc, dorovnal by rekord, který drží Ken Wregget. Řeč je o počtu zákroků gólmana, který v lize debutuje. 

Aby toho nebylo málo, show pro sebe ukradl i v nájezdech. V nich Senators vydolovali druhý bod a na Mandoleseho si nepřišel Palmieri ani hvězdný Horvat.

„Byly to pořádné nervy, nic pro moje srdce, ale užili jsme si to,“ vtipkoval po utkání Luciano Mandolese, tatínek hrdiny večera.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.