Řidiči zapomněli na ruční brzdu. Auta se samovolně rozjela a narazila do jiných
Foto: MP Most
Most

Most - V odpoledních hodinách oznámil občan motohlídce strážníků, která prováděla kontrolní činnost v ulici Žatecká, že vozidlo zaparkované na kopci se samovolně rozjelo, nabouralo do jiného auta a pak se zastavilo kousek od frekventované silnice.

Strážníci na místě zjistili vozidlo, které sjelo z parkovacího místa, i nárazem poškozené druhé vozidlo, a podařilo se jim vyhledat majitele vozidla v nedaleké restauraci. Vzhledem k tomu, že se nepodařilo zjistit kontakt na majitele poškozeného vozu, předali strážníci událost se všem poznatky a fotodokumentací dopravním policistům Policie ČR.

Podobnou událost řešili strážníci hned o dvě hodiny později. Na linku 156 oznámil ve večerních hodinách oznamovatel, že v ulici Česká došlo k rozjetí zaparkovaného vozidla a vozidlo narazilo do jiných zaparkovaných aut. Na místě strážníci zajistili muže, který uvedl, že měl před domem zaparkované své auto, a když procházel okolo, všiml si, že z kopce sjíždí a na jeho vozidlo míří jiné auto. Pak se snažil vlastním tělem a s pomocí kolemjdoucí ženy zabránit srážce, ale vzhledem ke sklonu parkoviště se to nepodařilo, a došlo k poškození dvou vozidel. Strážníkům se podařilo kontaktovat majitele druhého vozidla a oba řidiče poučili, jak mají dále postupovat při řešení škody.

O tři dny později oznámil na linku 156 muž, že v ulici Františka Malíka u bloku 730 samovolně sjelo z parkovacího místa vozidlo, zastavilo koly o obrubník a zasahuje do vozovky. Strážníci na místě zjistili, že tentokrát nedošlo k poškození jiných vozidel, a vozidlo se nachází v křižovatce. Strážníci zjistili telefonický kontakt na majitele vozidla, ten však nezvedal telefon, strážníci proto vozidlo přemístili za pomoci odtahové služby na záchytné parkoviště městské policie, kde si ho majitel v odpoledních hodinách vyzvedl.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru