Vstupenky online

Vsetín v sobotu vyzve Litoměřice, porazí poprvé v sezoně Severočechy?

Jan Tajzler • 17.02.2023

Oblíbený sobotní termín tentokrát obstará domácí utkání s Litoměřicemi. Jedná se o posledního soupeře v rámci Chance ligy, kterého hokejisté Vsetína v letošní sezoně ještě neporazili, a tak je na Lapači o motivaci rozhodně postaráno. Soupeř přijede na Valašsko s cílem upevnit pozici v elitní šestce. Jak dopadne střetnutí týmů, které se v poslední době musejí vypořádat s výpadkem formy? Utkání mezi Vsetínem a Litoměřicemi odstartuje v 17:00.

V SOBOTU JEN POKLADNA Č. 3

Z důvodu nemoci bude před zápasem s Litoměřicemi (sobota 18. 2.) v provozu pouze pokladna číslo 3. Prodej startuje v 16:00. Prosíme fanoušky, aby přišli zavčasu a netvořily se tak fronty, popř. aby využili nákupu vstupenek online formou již nyní zde (klikněte).

Partner utkání:

Litoměřice drží pozici v šestce

Po čtyřech prohrách v řadě se zdálo, že by se na severu Čech mohlo znovu blýskat na lepší časy, když svěřenci trenéra Přerosta vyhráli v Porubě 3:1 a doma si poradili i s posledním Šumperkem 3:0. Jenže pak přišla opět černá série, která aktuálně čítá tři prohry v řadě. Forma Litoměřic podobně jako ta vsetínská není v závěru základní části uspokojivá, ale stále drží 5. místo se solidním sedmibodovým náskokem před dotírajícím sedmým Zlínem, který by rád na poslední chvíli proklouzl na pozice zaručující přímou účast ve čtvrtfinále play-off. Právě s Berany se zrodila poslední porážka Stadionu, když na domácím ledě Moravanům podlehl 1:4. 

Kalíšníky táhne z pozice jednoho z nejlepších střelců soutěže Filip Kuťák, aktuálně má na kontě 20 branek a k tomu dalších 21 asistencí. Stejný počet kanadských bodů nastřádal v litoměřickém dresu také Ondřej Procházka a k hranici 40 bodů se přibližuje i Lukáš Válek. Není tak divu, že litoměřický útok se i po výsledkových výpadcích nadále řadí mezi nejlepší v soutěži, když do sítě soupeřů nasázel 146 puků, více branek nastřílela pouze ostravská Poruba.

Produktivitou hýří také obránce Jan Holý, který se s bilancí 7+20 řadí mezi trojici nejproduktivnějších zadáků soutěže. Do všech 47 zápasů pak naskočil zkušený Jan Výtisk (2+7). Neotřesitelnou jedničkou týmu je Tomáš Král s úspěšností zákroků na hodnotě 92.04 % a průměrěm inkasovaných branek 2.55. Maskovaný muž Litoměřic si po třebíčském Pavlu Jekelovi připsal nejvíc vítězných utkání ze všech brankářů soutěže. Jeho start na Lapači je však nejistý, momentálně figuruje na marodce litoměřického týmu, a tak je dost možné, že vsetínským střelcům bude čelit Šimon Sklíba

Vylepší Vsetín domácí bilanci? 

Nový kalendářní rok 2023 nezastihl vsetínský tým v ideálním rozpoložení. Jeden z největších favoritů Chance ligy se nemůže dostat do výsledkové formy, která ho zdobila v závěru předcházejícího roku. Navíc se Valaši trápí i na Lapači, kde ze sedmi odehraných zápasů v novém roce slavili pouze třikrát. Na to rozhodně příznivci zelenožlutých barev nejsou zvyklí, navíc když si z Lapače odvezly body rivalové ze Zlína či Jihlavy. 

Vsetín zabral po reprezentační přestávce na domácím ledě proti Sokolovu, nutno však dodat, že i proti oslabeným Západočechům se na těsně vítězství 4:3 pořádně nadřel. O dva dny později však Vsetínští zaznamenali další ztrátu, když v Prostějově promarnili jednobrankový náskok a pak přihlíželi, jak Jestřábi kráčí za tříbodvým ziskem, díky kterému se dotáhli v tabulce právě na Vsetín. Těšit snad může jen 10. trefa obránce Jiřího Říhy, který se díky tomuto faktu osamostatnil na čele střílejících obránců v rámci Chance ligy. 

Situace v elitní čtveřici je mimořádně vyrovnaná. K triumfu v základní části míří v Třebíčí, ale hned další trojice konkurentů má shodný počet bodů a to na hodnotě 84. Pokud chtějí Vsetínští získat alespoň 2. místo nebo ještě dostat pod tlak Horáckou Slavii, budou muset v sobotu na domácím ledě zabrat. Vsetín v letošní sezoně ještě Litoměřice neporazil. Blízko k tomu měl na domácím ledě v listopadovém utkání, kdy vedl už 3:0, ale trestuhodně tento náskok prohospodařil a Kališníci dokráčeli ve třetí třetině k obratu ve skóre a po triumfu 4:3 putovaly všechny body na sever Čech. Jak to bude nyní? Podaří se Vsetínu poprvé v sezoně Litoměřice porazit a začít ladit formu směrem k blížícímu se play-off? Domácí utkání proti Stadionu odstartuje v sobotu od 17:00. 

Sestavy v posledním kole: 

Vsetín: Žukov – Česánek, Říha, Hryciow, Voženílek, Smetana (A), Ondračka – Jonák (C), Bērziņš, Rob (A) – Hořanský, Klhůfek, Holec – Jenyš, Přikryl, R. Půček – Berger, Š. Bláha, Číp – Lichanec

Litoměřice: Sklíba – Jebavý, Černohorský, Výtisk, Němec, Hampl, Holý, Böhm, Kroupa – Procházka, Kuťák, Svoboda – Válek, Jícha, Berka – Ton, Cikhart, Senčák – Slavíček, Pártl.

banner pod článkem