Tetris: Trailer ukazuje vznik videoherního fenoménu

Foto: Apple TV+

Film Tetris vypráví neuvěřitelný skutečný příběh o tom, jak nizozemský tvůrce videoher Henk Rogers vytvořil z Tetrisu hru, kterou znají lidé po celém světě. Trailer představuje očekávanou novinku, kterou bude možné streamovat na Apple TV+ na konci března.

Film Tetris vypráví neuvěřitelný příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher našla cestu k náruživým hráčům po celém světě. Henk Rogers (Taron Egerton) vymyslel Tetris v roce 1988 a poté riskoval naprosto vše, když odcestoval do Sovětského svazu, kde spojil síly s videoherním designérem a počítačovým inženýrem Alexejem Pajitnovem, aby hru přinesl masám. Film Tetris, natočený podle skutečné události, je thrillerem z dob studené války, s podrazáckými padouchy, nepravděpodobnými hrdiny a závodem, v němž jde o život. Producent Matthew Vaughn dokonce popsal chystaný film jako mix Sázky na nejistotu a Mostu špionů.

Film pro streamovací službu Apple TV+ natočil Jon S. Baird (Stan a Ollie, Sviňák), producentem očekávaného snímku je věhlasný Matthew Vaughn. V hlavních rolích se představí Taron Egerton, Nikita Jefremov a Toby Jones.

Tetris má preméru na Apple TV+ již 31. března 2023.

Foto: Apple TV+
Foto: Apple TV+
Foto: Apple TV+