Vstupenky online

Valaši díky skvělému finiši poprvé v sezoně porazili Litoměřice

Redakce • 18.02.2023

Zimním stadionem Na Lapači zněl v sobotu večer pověstný Vysoký Jalovec. Vsetínští hokejisté totiž po dramatické bitvě porazili poprvé v sezoně Litoměřice, připsali si výhru 3:2 a důležité tři body do tabulky. V utkání prohrávali 0:2, přesto bojovným výkonem dokázali duel otočit. Dvěma góly a celkově třemi kanadskými body se blýskl kapitán Vít Jonák, dalšími dvěma body pomohl mužstvu k triumfu Daniels Berzinš.

CHANCE LIGA - 48.kolo so 18.2.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC Stadion Litoměřice
3:2(1:2, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 19. Jonák (Rob), 48. Bērziņš (Jonák, Rob), 51. Jonák (Bērziņš) – 3. Jícha (Výtisk), 13. Procházka (Kuťák). Rozhodčí: Skopal, Koziol – Hanzlík, Bezděk. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 38:19. Diváci: 2 171.

VHK ROBE Vsetín: Vošvrda – Říha, Česánek, Voženílek, Jenáček, Ondračka, Smetana – Rob, Bērziņš, Jonák – Holec, Klhůfek, R. Půček – Jenyš, Lichanec, Hořanský – Číp, Š. Bláha, Berger – Pětník.
HC Stadion Litoměřice: T. Král – Jebavý, Černohorský, Výtisk, Š. Němec, Kroupa, Holý – Procházka, Kuťák, P. Svoboda – Válek, Jícha, Slavíček – Cikhart, Ton, Berka – Pártl.

Vsetín do utkání nastoupil ve velkém stylu a zasypal hostujícího gólmana přívalem střel. Berzinš nejprve neuspěl z levé strany, jeho pokus vyrazil Král před sebe. Stejný hráč si kotouč sebral nazpátek a pokusil se zakončit z bekhendu do částečně odkryté klece, ale strážce litoměřické svatyně mu o napodruhé vystavil stopku. Hosté se těžko dostávali z pásma, ale když se jim to podařilo, vytěžili z minima maximum. U modré čáry se k puku dostal Josef Jícha a jeho pokus švihem zapadl za záda překvapeného Vošvrdy – 0:1.

Valaši se hnali za vyrovnáním, pomoci si mohli i početní výhodou. Jenže ve vlastní přesilovce kapitulovali podruhé. Domácí propadli při vhazování v pásmu Litoměřic, do tandemu dva na jednoho se pak vydali hosté. Kuťák našel na pravé straně Ondřeje Procházku, který bez větších problémů zasunul puk do částečně odkryté vsetínské branky a Stadion vedl už o dvě branky.

Dva inkasované góly ale se svěřenci trenéra Jiřího Weintritta nezamávaly. Jen za první dvacetiminutovku vyslali na Krále celkem čtyřiadvacet střel. Kýženého snížení se dočkali v závěru úvodního dějství. Rob objel soupeřovu branku, z mezikruží vystřelil. Jeho pokus Král vyrazil jen před sebe, kde byl s přesnou dorážkou připraven Vít Jonák a vrátil Valachy zpátky do zápasu – 1:2.

Ve druhé části měli nejprve možnost navýšit vedení hosté, ale Kuťák pouze orazítkoval branku Vsetína. Na druhé straně byl blízko vyrovnání Říha, který si sjel mezi kruhy, ovšem projektil vyslal jen těsně vedle protější tyčky. Hru kouskovala častá vyloučení, celkem jich sudí v prostředním dějství rozdali šest. Více ze hry měli opticky Valaši, ale pozorný Král držel akcie kališníků nad vodou.

Podobný scénář byl dlouho k vidění i ve třetí části. Domácí tlačili, všechny jejich pokusy ale troskotaly na Královi. Ten byl krátký až na Danielse Berzinše ve 48. minutě. Jonák našel rozjetého lotyšského útočníka, jenž si si z prostoru mezi kruhy sjel doprava a poté bekhendovou střelou nedal Královi šanci, když jej překonal mezi betony, a na Lapači bylo vyrovnáno. Brzy bylo pro Valachy ještě líp. Domácí pokračovali v náporu, před Králem vznikla skrumáž. V té se se nejlépe zorientoval Vít Jonák, jenž přehodil ležícího brankáře a vystřelil Vsetínu vedení 3:2. Duel pokračoval dílčími šancemi na obou stranách, hosté to v závěru zkusili v šesti bez brankáře, ale změna skóre už nenastala. Vsetínští tak poprvé v sezoně porazili Litoměřice a sebrali z domácího ledu důležité tři body.

Ohlasy k utkání