Motor zaskočil Vítkovice a po měsíci slaví tříbodový zisk

foto Ilustrační foto - Utkání 2. kola hokejové extraligy: Madeta Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 12. září 2021 v Českých Budějovicích. Budějovičtí fanoušci.

Ostrava - Hokejisté Českých Budějovic ukončili téměř měsíční čekání na plný bodový zisk a ve 48. kole extraligy zvítězili ve Vítkovicích 4:1. Hosté na úspěch zadělali v prostředním dějství, ve kterém po gólech Romana Vráblíka a Michala Vondrky odskočili do tříbrankového vedení. Motor si tak připsal po sedmi zápasech výhru v řádné době, venku za tři body zvítězil po necelých dvou měsících. Zato Vítkovičtí doma prohráli popáté z posledních šesti utkání.

Ostravský celek opět potvrdil, že v poslední době se na domácím ledě spíš trápí. Už ve třetí minutě inkasoval z hole Tomana, který pohotově dokončil Dzierkalsův výpad zpoza brány. Vítkovice zahrozily v první přesilovce zásluhou Raskoba, jeho švih však jen zazvonil na tyč. K trvalému tlaku se Ostravané ale nemohli dostat, a když v úvodu druhé části propasíroval kotouč za Strmeňova záda přece jen Mueller, padl jeho gól už po odpískání.

Hosté pak převzali aktivitu a těsné vedení se odhodlali bránit ofenzivou. Za to byli odplaceni v 31. minutě v přesilovce, kterou dělovkou od modré čáry využil Vráblík. Vítkovicím v této fázi zápasu nešlo nic a soupeř rychle své převahy využil k dalšímu navýšení náskoku, o nějž se po přečíslení dva na jednoho postaral ve 34. minutě přesnou dorážkou Vondrka.

Úplný knokaut pak mohl zasadit Ostravanům dokonce v oslabení Valský, ale jeho únik Stezka zmařil. Až v závěru druhé části se domácí usadili v útočném pásmu a Jarůšek jim vrátil naději přesným švihem do horního růžku.

Obrat k lepšímu však nenastal a Jihočeši soupeře v závěru nepustili do žádného výrazného tlaku. Selhal i poslední pokus Vítkovic s šesti hráči v poli, při němž riskantní Lakatošovu přihrávku napříč vlastním pásmem zachytil Gulaš a svou dvaadvacátou trefou sezony zpečetil překvapivý úspěch Motoru.

Hlasy trenérů po utkání:

Miloš Holaň (Vítkovice): "Po pátečním utkání v Pardubicích to byl diametrální rozdíl, po třech kvalitních zápasech přijde taková ťafka. Víme, že Budějovice hrají o všechno, s tím jsme do toho šli. Ale ve třetí minutě dostaneme gól a to nám vzalo vítr z plachet. Nevyužili jsme dvě přesilové hry, kde jsme si to mohli uhrát. Ve druhé třetině se rozhodlo o výsledku. Neměli jsme tlak do brány, nebyli jsme aktivní, nebyli jsme tak důslední. Dneska jsme si absolutně nezasloužili vyhrát."

David Čermák (České Budějovice): "My jsme věděli a vycházeli z toho, že Vítkovice jsou nepříjemný soupeř, a obzvlášť když se dostanou do vedení, tak si to umí pohlídat. Proto jsme do toho šli s cílem co nejdéle držet stav 0:0 a pokusit se dostat do vedení, aby se Vítkovice nemohly zatáhnout a to se nám povedlo. Druhá třetina rozhodla o výsledku."

HC Vítkovice Ridera - HC Motor České Budějovice 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 38. Jarůšek (Raskob, L. Kovář) - 3. M. Toman (Dzierkals, Z. Doležal), 31. Vráblík (Štencel), 34. Vondrka (Valský), 60. Gulaš. Rozhodčí: Hradil, Kika - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 5525.

Sestavy:

Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, J, Stehlík, Prčík, od 21. navíc L. Kovář - Mueller, Lindberg, Roberts Bukarts - Lakatoš, L. Krenželok, Fridrich - M. Kalus, Chlán, Kotala - Jarůšek, Marosz, Dej. Trenér: Holaň.

České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Percy, Bindulis, Kachyňa, Hovorka - Gulaš, Pech, Čachotský - Vondrka, M. Hanzl, Valský - Dzierkals, M. Toman, Z. Doležal - Strnad, Přikryl, V. Tomeček. Trenér: Čermák.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 15°C

Celá předpověď